avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Avocat impotriva caruia s-a inceput urmarirea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Avocat impotriva caruia s-a inceput urmarirea penala

Sunt in proces cu o persoana in citeva dosare , acestia au acelasi av ales . In urma unor fapte pe care le-am sesizat eu Parchetului Curti de Apel sa dispun inceperea urmariri penale fata de avocat si urmand sa fie extinsa si impotriva clientilor aceste respectiv personelor cu care eu am proces . Ce se intimpla in acesat situtaie av este suspendata sau care este situatia . Ma intereseaza prevederile legale care reglementeaza aceste aspecte .
Buna ziua .
dar poate ca vina nu-i apartine avocatului ! poate ca clientul dumnealui i-a inmanat niste inscrisuri pt ca avocatul sa le depuna la dosar , iar ulterior s-a dovedit ca acele inscrisuri erau false ..
stiti cu certitudine ca avocatul avea cunostinta despre acele falsuri ??
Avocatul nu e expert criminalist ca sa se pronunte asupra autenticitatii inscrisurilor, asa ca daca nu le-a masluit el insusi, nu vad ce vina ar avea. Avocatul poate zice ca a avut incredere in client si a depus inscrisurile date de acesta. Prin a-l acuza pe avocat de infractiuni fara sa aveti dovezi clare asupra vinovatiei lui puteti intra la inducerea in eroare a justitiei. Ar putea fi cel mult o vina a clientului lui, dar nu vina avocatului (cu exceptia mentionata mai sus). Meseria lui e sa-si apere clientul, nu sa-l supuna unei cercetari penale executate de avocat.
Avocata nu este "suspendata" ci isi poate reprezenta in continuare respectivi clienti, pana in momentul in care instanta penala (presupunem ca procurorul care a instrumentat cauza a dat o solutie in acest sens) va pronunta o hotarare de condamnare pentru comiterea faptelor mentionate de catre dvs.
doresc sa mai fac o completare pe a lamuri aspecte legate de " avocatul nu este expert criminalist " si " avocatul depune ce acte primeste de la clint " ... din declaratiile date de catre parti, cliente si avocat citez " av sa angajat sa faca toate demersurile sa obtina cerificatul constator " desi av sa ocupat de toate aspetele in sistemul informatic al ORC nu sa gasit nici o chitanta sau cerere de eliberare certificat constatator ...." la depunerea acestora la dosar NU au fost certificate de catre av asa cum erea normal daca ea la ridicat , ci de o clienta ???" si fiind vorba de doua certificate nu de unul ?? si ultima "minune" din continutul certificatelor este faptul ca in numele meu au fost eliberate cele doua ....si miza maxima ...in data eliberari eu personal eream la 100 km de Bucuresti .
Cu privire la rolul si calitatea avoctilor inteleg dorinta unora de a lua apararea dar sa nu uitam ca ori ce padure are uscaturi ......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat - condamnat penal 288,290, 291 cpen marilyn31 marilyn31 Poate ma lamureste si pe mine cineva cum poate fi admisa in profesia de avocat o persoana impotriva careia s-a dispus urmarirea penala in baza art.288,290,291 ... (vezi toată discuția)
Daca clientul isi minte avocatul facand mai multe afirmatii mincinoase ... gabiilie776 gabiilie776 Daca clientul isi minte avocatul facand mai multe afirmatii mincinoase (false) si sunt sustinute apoi de avocat in fata instantei (si in inscrisurile depuse - ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa, sau nu FRD FRD In cazul in care intr-un litigiu de munca la proba cu interogatoriul luat societatii parate administratorul societatii nu raspunde la intrebarile adresate cum ... (vezi toată discuția)