avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Am pierdut actele mele si ale prietenei mele ( permis ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Am pierdut actele mele si ale prietenei mele ( permis , buletin ) ale mele si ( buletin si certificat de nastere ale prietenei mele)

va rog sa imi spuneti si mie cum sa procedez pentru a incepe sa ii fac actele prietenei mele care nu este din localitate , la mine e mai usor ca am certificatul de nastere , dar la ea s-au pierdut si certificatul de nastere si buletinul , ma ajuta cu ceva daca am o copie dupa buletinul ei ?? cum trebuie sa procedez pentru certificatul de nastere si pentru buletinu ei ??? va rog spuneti-mi pas cu pas ce trebuie sa fac , am nevoie urgenta de ajutor
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2015
kill3rk, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:38, 27 Aprilie 2015
Persoanele care au atât actul de identitate, cât şi certificatul de stare civilă pierdut, furat sau distrus pot obţine un nou certificat de stare civilă astfel:

• În situaţia în care serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor care are în păstrare actul de stare civilă este acelaşi cu cel pe raza căruia persoana are domiciliul, aceasta va depune atât cererea pentru obţinerea certificatului de stare civilă, cât şi pentru eliberarea actului de identitate la structura de evidenţă a persoanelor din cadrul serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor.

• În cazul în care serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor care are în păstrare actul de stare civilă nu este acelaşi cu cel pe raza căruia persoana are domiciliul, acesteia i se va elibera, mai întâi, o carte provizorie, în vederea procurării certificatelor de stare civilă.

[ link extern ]
Daca ''nu e din localitate'' inseamna ca nu are domiciliul sau resedinta (viza de flotant) acolo unde sunteti acum amandoi, nu aveti cum s-o ajutati.
Pasii sunt cei enumerati de cyan dar se poate rezolva doar in localitatea de domiciliu / resedinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere pierdut si buletin expirat ionel34 ionel34 Salut eu sunt din Constanta si stau in Cluj as putea sa cer o copie dupa cerificatul de nastere de aici din cluj pentru a putea sa imi fac buletinul pe adresa ... (vezi toată discuția)
Ci si certificat de nastere pierdute anamariacelik anamariacelik ce acte sunt necesare pentru eliberarea duplicatului la cerificatul de nastere pierdut, precum si a cartii de identitate (ambele au fost furate) care este ... (vezi toată discuția)
Pierdut certificat de nastere ContSters98379 ContSters98379 Buna.Va rog sa ma ajutati.Viitorul meu sot nu are certificat de nastere,parintii lui sau despartit si nu mai stiu niciunul unde e certificatul lui de ... (vezi toată discuția)