avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pierdut certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pierdut certificat de nastere

Buna.Va rog sa ma ajutati.Viitorul meu sot nu are certificat de nastere,parintii lui sau despartit si nu mai stiu niciunul unde e certificatul lui de nastere.In august trebuie sa ne casatorim. Vreau sa stiu ce tre sa fac sa scot altul urgent. multumesc
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 17:18, 22 Mai 2011
Sa se duca sotul la primaria unde a fost inregistrata nasterea si sa depuna o cerere pentru duplicat!!!
Este necesar obtinerea unui duplicat.Actele necesare de regula sunt:
* cerere tip (de la serviciul Stare Civila - certificate de nastere)
* actul de identitate ( buletin, carte de identitate, adeverinta de identitate provizorie pentru cetatenii romani cu domiciliul in tara, cetatenii care nu au acte de identitate vor fi indrumati mai intai sa solicite eliberare actului de identitate, pasaportul-pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate sau cetatenilor cetatenii straini ale caror acte de stare civila sunt inregistrate in tara;
* timbru fiscal .

Eliberarea duplicatului se face de catre serviciul public comunitar local de evidenta persoanelor care are în pastrare registrul de stare civila sau de la domiciliul ori resedinta petitionarului.
Viitorul sot, merge la Primaria in a carei raza teritoriala domiciliaza, la serviciul de stare civila, completeaza o cerere tip, in care mentioneaza anul si data nasterii, localitate, numele si prenumele parintilor, ataseaza si o copie CI plus un timbru fiscal. Functionara biroului de stare civila va solicita, prin corespondenta, primariei din localitatea natala a sotului, eliberarea si trimiterea certificatului de nastere tot prin corespondenta.
Termenul in domnului trebuie sa i se inmaneze certificatul este de 30 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere pierdut alexlacatus alexlacatus Buna ziua. Azi am piedut o mapa importanta in care se afla, din pacate si certificatul de nastere. Problema este ca eu sunt dintr-o localitate apropiata de ... (vezi toată discuția)
Pierdut certificat de nastere ovidiuove10 ovidiuove10 Pentru ami procura duplicatul certificatului de nastere unde trebuie sa ma duc? (vezi toată discuția)
Acte mogecri mogecri As dori sa intreb , in cazul in care ma intorc in tara cu un titlu de calatorie, unde trebuie sa ma prezint si ce trebuie sa fac pentru am -mi face documentele ... (vezi toată discuția)