avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pierderi mari apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pierderi mari apa calda

intr-un bloc in care din 20 apartamente doar 12 sunt la sistem centralizat pierderle la apa calda sau mai bine zis furturile fac ca fiecare apartament sa aiba recut la pierderi intre 25 si 100 lei de unde aceasta diferenta simplu pentru ca pierderile sunt calculate in functie de nr pers pe apartament, in aceste conditii cei care locuiesc mai multi practic cei mai saraci platsc furturile celorlalti.
Se poate fac ceva s-au se poate zice asta e situatia!
Mentionez ca sa incercat cu verificarile dar niciodata nu au fost dscoperiti vinovati probabil cei ce fac asemenea lucruri stiu sa se protejeze
Ce mi se pare total nedrept este ca aceste pierderi sa se plateasca pe nr pers din un apartament
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:57, 1 Mai 2015
1-Proprietarii detin contorizare individuala ?
Daca exista suspiciunea sustragerii de apa,teoretic un instalator calificat poate descoperii usor proprietatile unde se poate interveni neautorizat asupra instalatiei interioare
2-Modalitatea de recuperare supliment utilitati este decisa de comitetul executiv al asociatiei de proprietari
Exprimarea este un pic neclara: ce inseamna ca sunt la sistemul centralizat 12 apartamente.
Banuiesc ca e vorba de faptul ca 12 apartamente din 20 au contoare individuale.

Celor care sunt la pausal nu e voie sa li se puna toata diferenta de apa: sunt niste baremuri de 5 mc/persoana la apa rece si 3,4 mc/persoana la apa calda.

Primul pas ar fi, totusi, sa va contorizati...
Si daca cei care sunt la pausal lasa robinetul deschis permanent, deh nu au contoare, trebuie sa plateasca tot cei care au montat contoare (pe bani, nu pe zambete) si care fac economie, pentru ca au contoare si platesc daca trece apa prin ele?
Iar o factura trebuie inchisa indiferent de situatie, asta intr-o asociatie normala, nu stiu in cele pastorite de "firme". :sticktongue:
Probabil celelalte 8 apartamente au CT.

@alina_25
Aceste pierderi imense cuprind si apa rece sau numai apa calda?
Trebuie vazut daca in subsol nu aveti coloane sparte. Trebuie verificat daca cei cu CT, totusi, nu sunt legati in continuare la tevile de apa calda ale blocului.

Fara o verificare in fiecare apartament si la subsol nu veti putea diminua aceste sume imense, o zic inca o data.
Indiferent care ar fi sistemul de repartizare, pierderile sunt foarte mari, exagerat de mari si indica avarii la instalatia comuna de apa sau / si furturi grosolane.
Aceste pierderi se refera exlcusiv la apa calda si exclusiv la cele 12 apartamente ce sunt la sistemul centralizat in rest sunt pierderi si la apa rece dar acestea impartindu-se la toate cele 20 apartamente nu sunt asa mari undeva 5-10 lei de apartament.
In privinta contorizarii este un contor la fiecare scara de bloc si contoare individuale la fiecare apartament in parte dar unde apare nedreptatea cel putin din cate remarc eu este ca la cei care sunt mai multe persoane pe apartament 3-4 platesc mai mult la pierderi decat acelea de este trecuta o singura persoana asa s-a ajuns ca un apartament sa plateasca la pierderi 25 lei (unde o singura pers pe aprtament ) si 100 lei pierderi la 4 pers pe apartament.
Am discutat cu administrator care a zis ca pierderile sunt asa mari deoarce suntem mai putine persoane recordate la sistem centralizat incalzire si a sugerat instalare geyser pentru a limita aceste pierderi.
Dar totusi sa zicem ca instalez acest geyser (acum am aflat de el si m-am consultat pe net ) si nu mai consum apa calda care de multe ori primii 30 litri este apa rece prin acest sistem voi putea evita aceste pierderi?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Despre pierderile de acm(apa calda menajera)... ndan57 ndan57 :sorry:firesc este sa nu se impute si celor cu CT si chiar celor debransati de la sistemul centralizat. In cadrul asociatiei o persoana care implemenreaza un ... (vezi toată discuția)
Cei cu centrala temica de apartament mai platesc apa rece pentru prepararea apei calde? sorin_daniel sorin_daniel Buna ziua ...sunt administrator la un imobil si ma caofrunt cu o problema delicata si anume cu un proprietar care refuza sa plateasca apa rece pentru ... (vezi toată discuția)
Verificare metrologica apometre apa rece - solutii florin555 florin555 Buna ziua, Avem o asociatie de proprietari mica (14 apartamente). Am avut pierderi mari la apa si s-a decis efectuarea verificarii metrologice a ... (vezi toată discuția)