avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia 220 chirii si 25% cheltuieli deductibile
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia 220 chirii si 25% cheltuieli deductibile

Buna ziua,
Cum se completeaza declaratia 220 privind venitul estimat obtinut din chirii, care se depune atunci cand inregistrez contractul la ANAF? Se trece venitul brut (estimat pentru lunile ramase ale anului) obtinut din chirii si calculeaza anaf impozitul scazand ei acel 25% cheltuieli deductibile? Sau trec eu direct venitul net (adica brutul minus 25% cheltuieli deductibile) asupra caruia se aplica 16% impozit?
Dar anul viitor, cand voi declara veniturile realizate in anul 2015, cum trec? Venitul brut? Sau cel net, cu cota de 25% deducere aplicata?
In cazul in care eu am depus deja aceasta declaratie pentru pfa-ul pe care il detin, noua declaratie o voi completa ca rectificativa trecand din nou si datele legate venitul din pfa pe care deja le-am trimis odata, alaturi de cele legate de chirii? Venitul brut sau net anual il voi aduna de la cele doua surse de venit?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2015
maria_miriam, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:55, 3 Mai 2015
Treceti venitul brut obtinut din inchiriere in declaratia 220. Nu o sa mai depuneti si pentru pfa odata cu depunerea pentru inchiriere. Ele nu se cumuleaza.
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2015
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul din inchiriere imobiliara ContSters70318 ContSters70318 In cazul in care sursa de venit a unei persoane provine din dreptul de proprietate(chirie) iar valoarea acesteia nu depaseste venitul minim garantat,mai ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie 220 neluchiru neluchiru Am inchiriat un apartament pe o perioada de 2 ani , incepand cu data de 1.03 si am cateva nelamuriri in legatura cu completarea declaratiei 220, astfel: -la ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia 220 pfa ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA. Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) ... (vezi toată discuția)