avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor somaj

Buna ziua,
Daca angajatorul imi ofera o alternativa, dar cu totul alte atributiuni implicand factori de stres carora nu le pot face fata, drept pentru care refuz alternativa, mi se poate desface contractul de munca fara ca eu sa pot beneficia de ajutorul de somaj?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:06, 29 Aprilie 2015
art.15 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002
....
(3) Se considera ca nu realizeaza venituri, potrivit prevederilor art. 5 pct. IV lit. c), art. 17 alin. (1) lit. f), art. 34 alin. (1) lit. b) si alin. (3) lit. b) si art. 66 alin. (1) din lege:
a) persoanele care nu realizeaza venituri impozabile sau care realizeaza venituri neimpozabile in conformitate cu Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) persoanele care realizeaza venituri din salarii reprezentand plati compensatorii acordate persoanelor disponibilizate din bugetul angajatorului, in temeiul contractului colectiv de munca aplicabil;
c) persoanele care realizeaza venituri din investitii, venituri din premii si din jocuri de noroc si venituri din transferul proprietatilor imobiliare definite conform Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Insa pentru un raspuns cat mai exact puteti intreba la AJOFM sau la ANOFM - anofm@anofm.ro
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj standan54 standan54 Daca detin un depozit bancar pe termen la care primesc dobanda se considera venit in cazul in care sunt/voi fi in somaj? (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj ella2389 ella2389 Buna ziua. Zilele trecute mi s-a incheiat contractul de munca la o companie la care am lucrat 11 ani drept pentru care as vrea sa optez pentru indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Suspendare indemnizatie somaj felicia_albu@hotmail.com felicia_albu@hotmail.com daca sunt in somaj pot sa fiu presedinte de circumscriptie electorala in perioada alegerilor , sau trebuie sa-mi suspend indemnizatia de somaj =D> (vezi toată discuția)