avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Carduri de credit titular decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Carduri de credit titular decedat

Buna seara din nou.
Socrul meu a decedat si a rămas in urma lui 2 carduri de credit care sunt pline nu sunt datorii la ele si am vrea sa le închidem.
De la banca au zis ca moștenitorii trebuie sa vina personal sa le închidă,doar ca banca unde le-a făcut nu mai are sucursala in orașul nostru.El cardurile aici le-a făcut pe când aveau sucursală si aici.
Ce obligație avem noi sa umblam pe drumuri pe cheltuiala noastră si timpul nostru pentru a face acest lucru?
Socrul meu a murit in accident de mașină,poate ați auzit de șoferul de ambulanta din Botoșani.....
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2015
aba1011, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gigi1979 , utilizator 08:03, 20 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
aba1011 a scris:

Ce obligație avem noi sa umblam pe drumuri pe cheltuiala noastră si timpul nostru pentru a face acest lucru?

Daca ati acceptat mostenire de pe urma defunctului, ati preluat atat drepturile (casa, averea ce a mai avut), cat si obligatiile, intre care si treaba asta cu cardurile. Daca nu ati acceptat mostenire (adica daca ati renuntat prin act notarial) atunci nu aveti treaba cu problemele nerezolvate ale defunctului, dzeu sa-l ierte.
Da moștenirea a fost acceptata.Acuma problema e aceasta in care banca ne cheamă la sediu,Daca eu sunt din Botoșani si sa zicem banca are cea mai apropiata sucursala in Timișoara e vina noastră ca ei și-au închis activitatea in orașul in care au fost emise cardurile?Nu se poate simplu trimite o copie după certificatul de deces si sa închidă conturile?Avem ai noi carduri la aceeași banca si când se reînnoiesc cardurile ei le trimit acasă prin curier,avem credit pe casa la aceeași banca si când facem asigurarea la fel ne trimit contractul semnat de ei noi il semnam si il trimitem înapoi tot prin curier.Pentru ei se poate si pentru noi nu?Care este de fapt legislația?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Transmiteti solicitarea de inchidere a conturilor prin posta cu confirmare de primire insotita de documente justificative, certificat dedeces si documente de identitate ale solicitantuluu.
Verificati pe site-ul bancii daca exista informatii cu privire la modalitatea de denuntare a contractelor ptr carduri sau poate aveti contractul incheiat de socrul dvs. cu banca in care sa fie trecute clauze privind incetarea contractului. Probabil banca vrea si restituirea cardului.
Va trebui sa mergeti o data la banca sa rezolvati problema (asigurati-va inainte prin telefon ca aveti toate actele la dvs.), asta este.
aba1011 a scris:

Care este de fapt legislația?

Legislatia in cazul dvs., este mai ales legea partilor, astfel incat trebuie sa va intelegeti cu banca in mod amiabil.
cred este cel mai corect cum ati sugerat in plus as adauga cum ca se poate preda si cardul dora ca acesta trebuie taiat, e bine sa aveti o lista inventar cu ce trimiteti si confirmare de primire.

Alte discuții în legătură

Card de cumparaturi tata decedat Serban D Serban D Buna seara, tatal meu, care avea 56 de ani si a murit acum 10 zile, avea un card de cumparaturi standard de la BRD. Pe telefon are doua mesaje sub forma: * ... (vezi toată discuția)
Executarea silita roxicutza86 roxicutza86 spuneti mi,va rog,se poate face executare silita mostenitorilor<inca nu s a facut succesiunea> pentru un card de credit in care se precizeaza faptul ca ... (vezi toată discuția)
Asigurare credit -deces movila92 movila92 buna ziua, tata, la data decesului detinea un credit si un card de credit la o banca (rbzr), totodata la aceste produse detinea si polite de asigurare, am ... (vezi toată discuția)