avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Carduri de credit titular decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Carduri de credit titular decedat

Buna seara din nou.
Socrul meu a decedat si a rămas in urma lui 2 carduri de credit care sunt pline nu sunt datorii la ele si am vrea sa le închidem.
De la banca au zis ca moștenitorii trebuie sa vina personal sa le închidă,doar ca banca unde le-a făcut nu mai are sucursala in orașul nostru.El cardurile aici le-a făcut pe când aveau sucursală si aici.
Ce obligație avem noi sa umblam pe drumuri pe cheltuiala noastră si timpul nostru pentru a face acest lucru?
Socrul meu a murit in accident de mașină,poate ați auzit de șoferul de ambulanta din Botoșani.....
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2015
aba1011, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gigi1979 , utilizator 08:03, 20 Noiembrie 2020
@gheorghe1938, este vorba despre un card de credit si nu unul de debit.
Cu toate acestea, inchiderea conturilor de card au cam aceeasi procedura, predarea cardului in vederea distrugerii si plata unui eventual comision de inchidere si a celui de administrare.
Multe persoane au fost nevoite sa mai plateasca la inchiderea unui card deoarece bancile au comisioane de administrare lunara.
Prin urmare banca nu inchide un card dupa 3 luni de neutilizare asa cum spunea cineva mai sus pentru simplul motiv ca castiga numai din administrare.
Si eu am fost in situatia aceasta. Daca aceste carduri nu au fost trecute in nici un act , goliti-le si gata!

Dl Aba
Va repet: prezenta fizica a Dvs. la banca pt. inchiderea unui card de credit este o tampenie...
Orice cost de inchidere se poate rezolva prin alimentarea cardului ( de ex. transfer bancar electronic ) cu suma egala cu costurile cerute de banca, iar cardul taiat se trimite cu o firma de curierat, eventual serviciul verificare colet.
Daca aveati un job in Alaska, Siberia sau pe o platforma de foraj marin va grabeati la banca sa inchideti cardul ? Hai sa fim seriosi...
Un contract încetează de drept la data decesului uneia din părțile contractului.


Nu aveți de făcut decât să notificați decesul și să solicitași închiderea contului. Trimiteți o notificare cu confirmare de primire către sediul central al Băncii. Atașați și o copie de pe certificatul de deces și eventual cardul.


Nu este adevărat. Am un card de credit de la Axy Finance. Il am de aproape 5 ani. A fost folosit în acești 5 ani de maxim 3 ori. Nu mi-a închis nimeni contul pentru simplu fapt ca nu mai e folosit de aproape doi ani, din contra cand s.a expirat am primit altul valid prin curier.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2020
Gigi1979, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de cumparaturi tata decedat Serban D Serban D Buna seara, tatal meu, care avea 56 de ani si a murit acum 10 zile, avea un card de cumparaturi standard de la BRD. Pe telefon are doua mesaje sub forma: * ... (vezi toată discuția)
Executarea silita roxicutza86 roxicutza86 spuneti mi,va rog,se poate face executare silita mostenitorilor<inca nu s a facut succesiunea> pentru un card de credit in care se precizeaza faptul ca ... (vezi toată discuția)
Asigurare credit -deces movila92 movila92 buna ziua, tata, la data decesului detinea un credit si un card de credit la o banca (rbzr), totodata la aceste produse detinea si polite de asigurare, am ... (vezi toată discuția)