Buna ziua. Domiciliez in Bucuresti, zona de case si de ceva timp casa de langa mine a fost cumparata de un grup de romi care vor face bloc spun ei de 2 etaje plus mansarda insa pe str paralela cu mine au mai facut un bloc si nu au respectat inaltimea.Din discutia cu venicul me care a fost la primarie sa intrebe de acea constructie am inteles ca blocul va fi construit la razor cu mine la fel cum este casa existenta. Intrebarea mea este daca are voie sa se lipeasca de mine fara un acord scris din partea mea. Avand in vedere ca loturile de teren sunt cu deschidere de 10 m deci destul de inguste. Casele in general sunt stil vagon. Ce ma sfatuiti sa fac sa nu construiasa la razor si sa respecte PUZul din zona. Pot face o sesizare la DNA in acest sens ? La primarie cu siguranta s-a dat spaga si ma duc degeaba
La DNA nu aveti ce cauta, doar daca va ganditi sa facei plangere pentru abuz (sau altceva) functionarilor de la primarie. Trebuie sa incepati tot cu o petitie/plangere catre primarie, apoi catre inspectoratul de stat in constructii, precum si catre politia locala (care au si ei competente in verificare constructii in derulare si autorizari) si in ultima instanta o actiune in civil (care va dati seama ce inseamna). Cat priveste eventuale plangeri penale mergeti la parchet. Sfatul este sa depuneti harti catre toate aceste autoritati, insa realizati si dvs. ca sansele dvs. sunt minime.