avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa girata la banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa girata la banca

Buna

Am o problema :
In urma cu cativa ani fratele meu avea o firma .Avand nevoie de bani a luat un credit de la banca girand cu casa mamei mele .Bineinteles ca mie nu mi-au spus nimic.
Dupa un timp firma nu a mai mers , nu a mai avut bani nu a putut sa plateasca si a intervenit riscul pierderii casei.Intre timp s-a angajat dar ce ii retine din salariu nu acopera numai dobanzile si penalitatile, creditul fiind tot atat.Problema a ajuns deja la executor.
Va rog frumos dati-mi o idee. Ce pot sa fac eu ca sa nu pierd jumatate din casa complet nevinovat.Mentionez ca eu nu pot interveni financiar fiind bolnav si eu si nevasta mea.Eu am suportat 6 operatii.Mama mea are 89 ani si inceput de alzaimer.
Banca putea sa ia casa ca gir de la o femeie de peste 80 ani care mai avea un mostenitor ?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: bastti , utilizator 15:25, 3 Mai 2015
Trebuie vazut cum anume "a girat cu casa", caci din punct de vedere juridic termenul este inexact. In plus trebuie vazut care este situatia proprietatii respectivului imobil, adica cine il detine si in ce cote. Abia apoi se poate emite o opinie.
Mama mea a girat creditul fratelui meu de 30000 lei cred,cu casa pe o perioada de 5 ani.
Imobilul este detinut de mama mea in proportie de 100% .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte neplata credit floarealbastra floarealbastra Buna seara, Incerc sa fiu cat mai explicita si mai succinta.Un prieten a contractat un imprumut girand cu apartamentul parintilor.Din suma obtinuta si-a ... (vezi toată discuția)
La divort cum se poate imparti firma. lores lores Eu cu sotul suntem in divort. El detine o firma ca administrator unic, eu nu detin nimic din aceasta. A facut credit pe firma, a girat cu casa care e bunul ... (vezi toată discuția)
Credit restant Mariana_mm Mariana_mm Buna ziua! Am luat un credit de la banca in 2007 si am intarziat cu ratele incepand cu anul 2009. Am anuntat banca ca firma s-a inchis dar nu am vrut sa imi ... (vezi toată discuția)