avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Instanta sa dispuna expertul sa infatiseze toate ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Instanta sa dispuna expertul sa infatiseze toate documentele

In primul rand, in ce text legal este prevazuta obligativitatea citarii partilor la sedinta, convocata de expertul contabil desemnat in dosar, in vederea depunerii documentelor necesare expertizei?

Partea adversa in dosar nu a adus unele documente, pe care insa a promis ca le trimite mai tarziu. Prin urmare, nu stiu daca le-a trimis sau nu si nu stiu ce documente au fost expertizate.

Trebuie sa solicit instantei infatisarea tuturor documentelor, pentru a restabili contraditorialitatea. In ce temei pot face asta??
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:18, 6 Mai 2015
1. "textul legal" privind "obligativitatea citarii partilor la sedinta, convocata de expertul contabil desemnat in dosar" il veti regasi in codul de procedura civila.

2. nu aveti temei legal pentru a solicita "instantei infatisarea tuturor documentelor pentru a restabili contradictorialitatea" ! Expertul va face expertiza pe baza documentelor prezentate si va face vorbire in cuprinsul expertizei despre documentele care au stat la baza efectuarii expertizei.
Va rog, indicati-mi ce acte normative stabilesc obligatiile si regulile expertizei.
In afara de OG 2/2000, care e culmea vagului si abstractului!
Ma intereseaza inclusiv un text care sa substantieze ca expertul n-are voie sa isi dea cu parerea despre interpretarea clauzelor contractuale - care este prerogativul instantei de judecata :)
sau ca nu are voie sa vina cu idei de la sine, in afara de ce scrie in acte sau sustinerile partilor.

"textul legal" privind "obligativitatea citarii partilor la sedinta, convocata de expertul contabil desemnat in dosar" il veti regasi in codul de procedura civila... articol???
cititi si veti afla ! :D
Car3men a scris:

2. nu aveti temei legal pentru a solicita "instantei infatisarea tuturor documentelor pentru a restabili contradictorialitatea" !

Art. 14 alin. (4) Părţile au dreptul de a discuta şi argumenta orice chestiune de fapt sau de drept invocată în cursul procesului de către orice participant la proces, inclusiv de către instanţă din oficiu.
Expertiza se dispune, cf. art. 330 alin (1), pentru lămurirea unor împrejurări de fapt.

Deci cum poate partea sa discute si argumenteze o chestiune de fapt, ce face obiectul expertizei... daca nu are acces la documente??

Mai cu seama daca Expertul va face expertiza pe baza documentelor prezentate si va face vorbire in cuprinsul expertizei despre documentele care au stat la baza efectuarii expertizei.
Eu trebuie sa vad documentele respective, ca sa pun obiectii!!
@aidu
Observ ca ati deschis mai multe discutii legate de aceeasi tema.
Sfat ! Cititi cu atentie toate mesajele de raspuns, pe care le-ati primit, la fiecare din discutiile deschise si faceti-va un rezumat, studiati cu atentie legislatia indicata in mesajele primite, solicitati consultanta de la un expert/ specialist tehnic judiciar, aflat pe lista MJ.
Continuarea discutiilor pe aceasta tema, in care ati primit deja toate informatiile corecte, legale, de care aveti nevoie este doar pierdere de timp pentru toti utilizatorii si in special pentru moderatori.
Daca veti continua in acelasi stil voi fi nevoit, in prima etapa, sa va sterg mesajele, fara a va da explicatii.
Cred ca este bine sa aprofundati si Regulamentul forumului.

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila Carmen Aionesei Carmen Aionesei adresa citare parti si solicitare documente (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara topo ContSters238389 ContSters238389 As avea o intrebare. Am solicitat instantei o expertiza topo si totodata un expert parte.Vecinul a intrat cu gardul pe terenul meu cu cca. 100mp conform ... (vezi toată discuția)
Expertul parte aprobat intr-un dosar penal conlucreaza cu expertul ... mlautaru mlautaru Expertul parte aprobat intr-un dosar penal conlucreaza cu expertul desemnat la rezolvarea obiectivelor ? Poate face propuneri pe care expertul desemnat sa le ... (vezi toată discuția)