avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Instanta sa dispuna expertul sa infatiseze toate ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Instanta sa dispuna expertul sa infatiseze toate documentele

In primul rand, in ce text legal este prevazuta obligativitatea citarii partilor la sedinta, convocata de expertul contabil desemnat in dosar, in vederea depunerii documentelor necesare expertizei?

Partea adversa in dosar nu a adus unele documente, pe care insa a promis ca le trimite mai tarziu. Prin urmare, nu stiu daca le-a trimis sau nu si nu stiu ce documente au fost expertizate.

Trebuie sa solicit instantei infatisarea tuturor documentelor, pentru a restabili contraditorialitatea. In ce temei pot face asta??
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:18, 6 Mai 2015
Nici mie nu imi place sa amestec subiectele. Va rog totusi sa imi indicati daca am posibilitatea sa cer instantei ca expertul sa infatiseze toate documentele sa le studiez.
Ca si cand fac contestatie in contencios administrativ impotriva unei autoritati, instanta ii obliga sa depuna toate documentele care au stat la baza deciziei. Ar trebui sa fie exact la fel si cu expertii!!
Participati la expertiza, in urma convocarii facute de catre expert, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
In timpul expertizei puteti vedea orice document pus la dispozitia expertului d epartile in proces.
Aveti acces la dosarul aflat la registratura tribunalului, ca parte in proces si puteti vedea toate documentele existente la dosar.
O data cu raportul de expertiza, expertul va depune in anexa la raport si orice document pe care l-a utilizat in cadrul expertizei si i-a fost pus la dispozitie de partile in proces, in timpul expertizei, document care nu era initial in dosarul cauzei. O data cu raportul de expertiza puteti studia si anexele la raport.
Expertul nu are obligatia sa anexeze la raport texte de lege/ legi/ alte acte normative, utilizate in cadrul expertizei, ci doar sa le indice cu nr. .../ data ...
Aveti toate informatiile legate de discutia deschisa de dvs. Voi inchide si aceasta discutie. Este corect si dati dovada de respect pentru ceilalti utilizatori din forum daca nu veti mai deschideti o alta discutie pe acelasi subiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila Carmen Aionesei Carmen Aionesei adresa citare parti si solicitare documente (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara topo ContSters238389 ContSters238389 As avea o intrebare. Am solicitat instantei o expertiza topo si totodata un expert parte.Vecinul a intrat cu gardul pe terenul meu cu cca. 100mp conform ... (vezi toată discuția)
Expertul parte aprobat intr-un dosar penal conlucreaza cu expertul ... mlautaru mlautaru Expertul parte aprobat intr-un dosar penal conlucreaza cu expertul desemnat la rezolvarea obiectivelor ? Poate face propuneri pe care expertul desemnat sa le ... (vezi toată discuția)