avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Abuz al unei institutii publice asupra unei persoane ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Abuz al unei institutii publice asupra unei persoane fizice

Pot semnala procuraturii abuzul unei institutii aupra unei persoane fizice? Si daca pot face acest lucru imi puteti spune, va rog frumos, in ce fel (model de petitie, mod de trimitere a acesteia: mail sau recomandata, pe ce temei legal)?
Deoarece efectuează servicii publice (alimentarea cu apă, alimentarea cu energie electrică) aceste societăți se organizează și funcționează sub controlul primăriei și efectuează servicii de utilitate publică. și depind de Consiliul local prin gestiune directă sau delegată.
Măsura debranșării se poate lua doar în urma unei notificări și se pune în aplicare la 5 zile de la primirea acesteia(art. 32 a L.241/2006)
Faptul că v-a sistat apa , fără notificare constituie ABUZ DE DREPT pt. care puteți face plângere în instanță și solicita și daune
Până una alta, faceți o plângere prealabilă adresată Primarului și Consiliului local, indicați ceeace v-am spus , inclusiv faptul că veți solicita și daune și vedeți ce vă va răspunde .
Prin ORDONANȚĂ PRESEDINTIALĂ veți putea solicita în instanță , rezolvarea mai repede. Dar trebuie să aveți plângerea prealabilă făcută.
Multumesc mult pentru raspuns. Il voi pune in alpicare asa cum m-ati sfatuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietatea privata bogdan07_th bogdan07_th Buna ziua! Am si eu o nelamurire, am sa o explic intr-un mod pentru a putea fi inteleasa. Persoana \"X\" detine o propritate privata (casa); care este ... (vezi toată discuția)
Tarife nejustificat de mari la mc de apa. ce organ central poate declansa un control privind activitatea regiilor locale? valisnd valisnd O anumita regie autonoma practica tarife enorme fata de cele practicate in alte orase - exemplu: pentru plata a 5 metri cubi apa rece, se emite o factura care ... (vezi toată discuția)
Apa canal ilfov anulare abuziva contracte johnybravo johnybravo Buna ziua Este posibil ca Apa Canal Ilfov sa anuleze/rezilieze contractul individual de furnizare a apei doar pentru ca asa vrea? In conditiile in care ... (vezi toată discuția)