condamnat la inchisoare de un an si 8 luni (20 luni) din care s-au executat in regim de arest preventiv 4 luni si 12 zile.
condamnatul mai are 4 luni pana la implinirea varstei de 60 ani, varsta la care, dupa executarea a 1/3 din pedeapsa (adica 6 luni si 20 zile) poate fi eliberat conditionat
totusi, pana la implinirea acestei varste, v-a efectua efectiv 8 luni din pedeapsa - deci mai mult cu 2 luni - frustrant, nu?!
cum se poate motiva o cerere de intrerupere a executarii pedepsei in acest caz?
ce aspecte vizeaza comisia pentru eliberare conditionata in analiza cazului si avizarea pozitiva a cererii condamnatului?
Din nefericire,fata de cele relatate,de dvs,.,nu exista temeiuri juridice pentru a formula o astfel de cerere.Nu sunt intrunite disp.art.453 c.pr.pen care este si sediul materiei.
Din pacate pt d-lui va trebui sa execute si cele 2 luni de detentie, intreruperea pedeapsei ( art.455 ) se acorda doar cazut in care pe baza unei expertize medico-legale se constata ca detinutul sufera de o afectiune grava care il pune in imposibilitatea de a suporta regimul de detentie sau cand pe baza unei anchete sociale se dovedeste ca acesta are grave probleme sociale ( familiale ).
se poate invoca insa pentru intreruperea executarii pedepsei faptul ca veniturile condamnatului din ultimele sase luni dinaintea pensionarii necesare la stabilirea cuantumului pensiei ar scadea drastic ca urmare a incarcerarii sale si astfel executarea pedepsei pa langa izolarea condamnatului ar duce si la modificarea starii materiael a acestuia dupa eliberarrea din inchisoare
Impotriva hotararii prin care s-a respins cererea de intrerupere a executarii pedepsei se poate declara recurs? care este termenul de recurs?
Imi puteti indica textul de lege care prevede aceasta cale de atac?
multumesc!
Caz penal mangalia
ysis80
Un condamnat definitiv la inchisoare care s a sustras pedepsei multi ani si apoi este incarcerat poate fi eliberat conditionat daca lucreaza si are un ... (vezi toată discuția)