avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii 

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Mi-am pierdut buletinul a doua oara!
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Mi-am pierdut buletinul a doua oara!

Buna ziua, astazi am constatat ca mi-am pierdut buletinul pentru a doua oara, ce as putea face ? Trebuie sa platesc vreo amenda pentru ca este a doua oara? Am 17 ani jumate si mai am termen pana in noiembrie 2016..ce fac in cazul acesta ?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:48, 4 Mai 2015
1-Incercati sa fiti mai atent cu actele dvs de identitate
2-Desfasurati demersuri la serviciul specializat pentru obtinere carte provizorie
Este posibil sa primit amenda intre 40 si 80 de lei, fiind vorba de pierdere repetata.
Puteti depune actele pentru o noua carte de identitate cu termen de 4 ani (este perioada pe care se elibereaza CI minorilor).

D-na ynocentta, de ce ati scris de carte provizorie?
Exact pentru motivul precizat si de dvs -pieredere repetata
De regula.anumite servicii de evidenta populatiei in astfel de cazuri,elibereaza carte provizorie
Of Doamne. Nu exista acest ''de regula''. Carte provizorie se elibereaza doar daca solicitatorul nu are toate actele / documentele necesare, nu ca sanctiune la pierderea repetata. Pentru asta sunt amenzile.
Fiind minor va trebui sa va prezentati la ghiseu cu unul dintre parinti/tutore/persoana imputernicita. Probabil ca veti fi atentionat, dar putin probabil ca veti fi amendat. Sper ca certificat de nastere mai aveti. Sa aveti si un act cu poza la dvs. carnetul de studii/ diploma de x clase, chitanta de 12 lei, mami/tati cu buletinul si contractul pe casa. Toate actele in original si copie. Data viitoare sa fiti mai atent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere pierdut si buletin expirat ce se poate face daianara1988 daianara1988 Buna dimineata prietenul meu si-a pierdut certificatul de nastere si in mai anul 2011 i-a expirat buletinul ; ei bine in luna august am fost la starea civila ... (vezi toată discuția)
Pasaport/carte de identitate - reinnoire in anglia MihaelaMills MihaelaMills Sunt in Anglia de 8 ani, si de curând mi-au expirat buletinul/pasaportul!! De câteva luni bune încerc in zadar sa trimit e-mailuri ambasadei de la Londra sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare act de identitate GabrielaElla GabrielaElla Buna ziua, In cazul in care ma aflu in Bucuresti iar domiciliul meu este in Tulcea, pot sa imi schimb buletinul aici? Mentionez ca maine imi expira actul de ... (vezi toată discuția)