avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu vecinul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu vecinul

Buna ziua, am de ceva timp problema cu vecinul.De exemplu am vrut sa merg sa imi tencuiesc spatele casei iar acesta nu a vrut sa ma lase sa intru la el in curte.Am fost la primarie si acestia nu au rezolvat mai nimic, decat ca au venit la el la poarta si au vorbit degeaba.Ce este de facut?Normal 50 de cm din spatele casei(curtea lui) sunt ai mei, iar acesta are gardu lipit de casa mea.Daca tai 50 de cm din gardul dansului si intru pe acolo sa fac treaba ar fi o solutie? sau asa o sa imi fac mai multe probleme?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 16:04, 4 Mai 2015
Nici gând să tăiați din gardul vecinului- ar însemna distrugere.
Dar aveți tot dreptul ca printr-o acțiune în instanță denumită ORDONANȚĂ PRESEDINȚIALĂ să solicitați o servitute de trecere pe proprietatea vecinului pentru a vă zugrăvi peretele respectiv. Acțiunea se va face în contradictoriu cu vecinul, ca pârât, se va judeca în regim de urgență . Faceți niște planșe foto pt. a arăta starea peretelui, distanța dintre case, .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate in spatele casei sce76 sce76 Buna seara.In urma cu un an, m-am mutat de la bloc la casa, fericita ca scap de problemele cu traiul in comun.Acum am dat de traiul ....cu veciniii=D>=D>Mai ... (vezi toată discuția)
Vecinul reazemă diverse lucruri de peretele casei mele. pot să construiesc un gard pe limita de proprietate? trasor trasor Bună ziua, supun atenției dvs. o problema cu care mă confrunt de ani de zile: am în proprietate o casă și 400 mp de teren cu cadastru și intabulare iar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog, daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns. am ... Adelaina Adelaina Buna ziua. Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns. Am mostenit o casa care avea pe peretele din spatele casei o casuta, proprietatea altcuiva. ... (vezi toată discuția)