avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional ROI - Bacsis
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional ROI - Bacsis

Buna ziua
Am inteles ca e necesara incheierea unui act aditional la Regulamentul Intern al societatilor care au casa de marcat, in care sa fie prevazut ce anume se face cu bacsisul incasat: e venitul salariatului sau al angajatorului. A facut cineva un astfel de act aditional? Daca da, imi puteti oferi un model?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DepResurseUmane , utilizator 10:00, 7 Mai 2015
o variant gandita de mine( vii cu drepturile de autor!!!!)

REGULAMENT ORDINE INTERNA,
=privind banii proveniti din bacsis=

Subsemnata , director economic al companiei SRL, avand la baza procedurile de lucru si luand in considerare consecintele OUG 8/22.04.2015 , pentru reglementarea unui comportament profesionist in relatia cu clientii, va aduc la cunostinta urmatorul regulament pe care veti avea obligatia sa-l respectati:
1. Clientii vor primi restul in bani, nu in alte produse echivalente si in suma exacta rezultata din calcul.
2. In situatia in care, clientul lasa la dispozitia companiei, o suma de bani peste tranzactia platita, asa zis bacsis, aceasta suma va fi considerata ca venit in favoarea ..... si va fi emis bon fiscal cu venitul incasat
3. Nerespectarea regulamentului intern atrage raspunderea celui vinovat,la nivelul sumelor sanctionate.





ACT ADITIONAL NR. 1 LA REGULAMENTUL INTERN AL SC_____________ SRL

Urmare a adoptarii OUG 8/22.04.2015, se modifica si se completeaza Regulamentul Intern al societatii astfel:
La capitolul drepturile si obligatiile salariatilor :
1. Orice suma de bani oferita in mod voluntar de client, in plus fata de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de catre societate, precum si restul dat de vanzator clientului si nepreluat de acesta in mod voluntar se evidentiaza pe un bon fiscal distinct.

2. Bacsisul constituie o sursa de alte venituri care se distribuie salariatilor. Acesta nu poate fi asimilat unei livrari de bunuri sau unei prestari de servicii.

3. La ora începerii programului de lucru, banii personali deţinuţi de angajaţii societatiii care îşi desfăşoară activitatea în vânzarea bunurilor sau de prestare a serviciilor, sunt înregistraţi într-un registru de bani personali, special întocmit în acest sens.

4. La solicitarea organelor de control, atunci când se află în incinta unităţii de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor în care îşi desfăşoară activitatea şi în timpul programului de lucru, angajaţii operatorului economic sunt obligaţi să prezinte sumele de bani aflate asupra lor.

5. Nerespectarea acestor prevederi atrage raspunderea juridica a persoanleor in cauza.
Va multumesc frumos!!
multumim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare bacsis camicami camicami Spuneti-mi si nie,daca stiti,cum se impoziteaza bacsisul marcat pe bon dar lasat salariatului? inregistrari contabile ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Case de marcat ailenicristiangabriel ailenicristiangabriel modificarea casei de marcat pentru bacsis trebuie facuta de toti utilizatorii care le folosesc,sau doar de anumite categorii? (vezi toată discuția)
Adaptare casa de marcat la bacsis angelica36 angelica36 Buna ziua Am si eu o intrebare referitor la \\"BACSIS\\" daca este obligatorie acea tasta pe casa de marcat mentionez ca detin un magazin cu haine nu luam ... (vezi toată discuția)