avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Case de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Case de marcat

modificarea casei de marcat pentru bacsis trebuie facuta de toti utilizatorii care le folosesc,sau doar de anumite categorii?
Cel mai recent răspuns: ailenicristiangabriel , utilizator 08:03, 7 Mai 2015
Dupa cum reiese din definitia bacsisului trecuta in oug 8 din 2015, la toti (adica sa nu spuneti ca diferenta pe care o s-o gaseasca ei ar proveni de acolo):
3. Dupa articolul 2^1 se introduce un nou articol, articolul 2^2, cu urmatorul cuprins:
"Art. 2^2
(1) Prin bacsis se intelege orice suma de bani oferita in mod voluntar de client, in plus fata de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de catre operatorii economici prevazuti la art. 1 alin. (1), precum si restul dat de vanzator clientului si nepreluat de acesta in mod voluntar.
(2) Este interzis operatorilor economici prevazuti la art. 1 alin. (1) sa conditioneze, sub orice forma, livrarea de bunuri sau prestarea de servicii de acordarea bacsisului.
(3) Suma de bani prevazuta la alin. (1) se justifica prin datele inscrise in documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale si se evidentiaza pe un bon fiscal distinct. Prevederile art. 1 alin. (8) se aplica in mod corespunzator.
(4) Operatorii economici utilizatori stabilesc printr-un regulament de ordine interioara daca veniturile provenite din incasarea bacsisului raman la dispozitia lor sau constituie o sursa de alte venituri care se distribuie salariatilor. In cazul in care bacsisul se distribuie salariatilor, acesta nu poate fi asimilat unei livrari de bunuri sau unei prestari de servicii.
(5) Regulamentul se pastreaza la locul de instalare a aparatului de marcat electronic fiscal in vederea prezentarii acestuia organelor de control.
(6) Sumele provenite din incasarea bacsisului se inregistreaza in contabilitate la alte venituri, iar sumele distribuite salariatilor se inregistreaza pe seama cheltuielilor, potrivit reglementarilor contabile aplicabile."
multumesc frumos !
nelamurirea mea era aceea ca in cazul ca eu am un magazin cu marfuri industriale ,sunt obligat sa modific casa de marcat pentru bacsis?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare bacsis camicami camicami Spuneti-mi si nie,daca stiti,cum se impoziteaza bacsisul marcat pe bon dar lasat salariatului? inregistrari contabile ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Act aditional roi - bacsis Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua Am inteles ca e necesara incheierea unui act aditional la Regulamentul Intern al societatilor care au casa de marcat, in care sa fie prevazut ce ... (vezi toată discuția)