avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Registul de bani personali
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Registul de bani personali

Daca o educatoare care lucreaza intr-o gradinita particulara, nu are nici un contact cu casa de marcat sau cu banii care se incaseaza, este obligata sau trebuie sa completeze registrul de bani personali? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alemisa , utilizator 10:06, 6 Mai 2015
Va redau din oug 8 din 2015:
i) la ora începerii programului de lucru, să asigure înregistrarea sumelor de bani deţinute de personalul operatorului economic care îşi desfăşoară activitatea în unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, într-un registru de bani personali, special întocmit în acest sens. Orice sumă de bani înregistrată în plus faţă de suma înregistrată la ora începerii programului de lucru, nu reprezintă sumă justificată prin registrul de bani personali. Modelul, conţinutul registrului de bani personali, precum şi procedura de înregistrare a acestuia la organul fiscal se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice, în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă."
Ordinul 513/2015 face referire la aplicabilitatea art.4, alin.12, lit i. din OUG 28/1999 care prevede ca:
(12) Utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale sunt obligaţi:

Obligatia de a intocmi acest registru difera in fc de situatia daca la nivelul gardinitei se foloseste casa de marcat, atunci trebuie ca registrul sa existe si salariata sa il completeze chiar daca nu vine in contact direct cu banii, daca nu se utilizeaza casa de marcat atunci textul de lege nu are aplicabiliate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul cu banii personali viorel-catalin viorel-catalin am un srl, unic asociat, doar eu lucrez acolo, nu am angajati, mai am nevoie de registrul acela cu sumele la venire si plecare? (vezi toată discuția)
Registrul de bani personali petrescu alina petrescu alina Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca un PFA care-si desfasoara activitatea in regim de taxi (taximestrist independent) are obligatia constituirii Registrului ... (vezi toată discuția)
Registrul de bani personali pfa nico82 nico82 Buna ziua! PFA fara salariati,utilizeaza casa de marcat trebuie sa intocmeasca registrul de bani personali? (vezi toată discuția)