avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se invoca suspendarea prescriptiei??
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se invoca suspendarea prescriptiei??

Fata de drepturile banesti pe care le-am solicitat prin cererea de chemare in judecata, intimata a ridicat exceptia prescriptiei dreptului la actiune >3ani.

Insa eu vreau sa raspund acestei exceptii invocand suspendarea prescriptiei, art. 2532 alin 5. Prescripţia nu începe să curgă, iar, dacă a început să curgă, ea se suspendăcât timp debitorul, în mod deliberat, ascunde creditorului existenţa datoriei sau exigibilitatea acesteia.

Dar cum fac asta? Ridic si eu, la randul meu, exceptia suspendarii prescriptiei?
Care este modalitatea procedurala?
Precum si cum fac dovada acestui caz de suspendare??
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 13:50, 7 Mai 2015
Cum a ridicat exceptia parata (de ce e intimata?), asa o ridicati si dv., intr-un raspuns. Eu nu stiu cum a ridicat parata exceptia.
Dovada o faceti cu orice mijloc de proba, daca e o chestiune de fapt. Eu nu stiu cum s-a ascuns ca sa va spun cum sa dovediti.
Din primul dosar, in care eram contestator, mi-a ramas fixatia sa ii zic intimata.
Apoi nu are prea mare sens deosebirea.
Parata a ridicat exceptia prin intampinare.
Desigur ca eu pot sa fac afirmatia prin raspunsul la intampinare.
Totusi... fiind chestiune de fapt, dovedirea e... bizara.
Pt ca e vb de fapte penale. Ascunsul respectiv reprezinta cel putin fals in inscrisuri si in declaratii, cel mult inselaciune... sau abuz de incredere prin fraudarea creditorilor.
Prin urmare, nu vad cum instanta civila se va pronunta asupra invocarii suspendarii prescriptiei pe cale de exceptie!!!
Ce se va intampla in aceasta situatie?
Ideal ar fi sa suspende cauza in vederea solutionarii plangerii penale.
Dar ma indoiesc ca o sa vrea!

Asta este de fapt intrebarea... cum conving instanta, cum fac proba! Desi s-a inceput urmarirea penala sub aspectul falsului in inscrisuri, ideea cu inselaciunea mi-a venit abia recent...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul prescriptiei raspunderii penale tomasso tomasso Daca imi permiteti am o intrebare privitor la momentul de la care incepe sa curga termenul de prescriptie al raspunderii penale.Mai concret in cazul in care un ... (vezi toată discuția)
Plangere la p-v de contraventie OANA GORAN OANA GORAN dragi colegi, am facut plangere impotriva unui p-v de contracventie, eu sunt petent deci, la primul termen intimata a depus intampinare iar instanta a dat ... (vezi toată discuția)
Suspendarea prescriptiei aidu aidu Art. 2532 Noul Cod Civil – alin (5) Cazurile generale de suspendare a prescripţiei: cât timp debitorul, în mod deliberat, ascunde creditorului ... (vezi toată discuția)