avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mutare fortata in alta echipa, cu aceeasi fisa de post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mutare fortata in alta echipa, cu aceeasi fisa de post

Buna ziua,



Va scriu in speranta ca ma puteti ajuta cu un raspuns in limita disponibilitatii.

Povestea este putin mai lunga insa o sa incerc sa o scurtez: managerul incearca de mai multa vreme, din niste motive cel putin dubioase, sa ma mute intr-o alta sub-echipa pe care o manageriaza insa de cate ori mi-a propus mutarea ca solutie la niste diferente de opinie si de comunicare cu managerul sub-echipei actuale, eu am refuzat de fiecare data ca nu imi doresc sa schimb echipa, ci prefer sa lucrez la diferentele de comunicare.

Azi m-a informat verbal ca urmeaza sa schimb echipa si cum fisele de post sunt identice nu e nevoie de nici o alta masura si ca el este abilitat sa dispuna acest lucru fara sa fie nevoie de acordul meu.

Poate sa faca acest lucru si sa ma mute in alta echipa fara voia mea si fara o justificare de business serioasa?

In plus, in momentul de fata eu lucrez pentru SUA - folosind engleza iar in noua echipa as lucra pentru Europa si ar trebui sa folosesc spaniola. E drept ca eu vorbesc spaniola insa nu pentru asta am fost angajata, nu am fost testata pe spaiola la angajare, nu mi s-a cerut si nici nu am un certificat care sa ateste acest lucru.

Pot sa refuz mutarea in noua echipa pe functia unde trebuie sa folosesc preponderent spaniola?Asa cum am spus fisa postului este aceeasi, dar abilitatile de limba necesare sunt clar diferite. Pot sa ma oblige sa lucrez pe spaniola?


Va multumesc anticipat pentru parerile si raspunsurile dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2015
Elena0000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 11:46, 15 Mai 2015
Buna seara
La o prima lecturare a ceea ce ati scris, nu cred ca va puteti opune. Dpdv al legislatiei muncii, atat timp cat nu are loc o modificare a clauzelor CIM si ale fisei postului sunteti obligata sa va supuneti deciziilor managerului.
Insa aici pot interveni si alte aspecte drept pt care va recomand un avocat bun.
Buna ziua, Multumesc pentru raspuns.
Mentionez ca ar implica o schimbare de program - in acest moment eu lucrez 3/5 zile in program de seara (cu act aditional semnat prin care se secifica ca pot sa lucrez si de seara si de acasa - la cerinta managerului) si in noua echipa as lucra doar de zi.
Schibarea este dorita pentru a avantaja o alta persoana care isi doreste sa lucreze in orarul meu si de a ma trece pe mine in orar normal - desi eu am si alte activitati pe care le desfasor in prima parte a zilei in acele 3 zile.
Care este durata timpului de munca si repartizarea acestuia in c.i.m. si cum va fi aceasta daca s-ar modifica?
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua,
Daca implica o modificare a CIM si semnarea unui act aditional, atunci puteti refuza programul. Incercati sa discutati mai mult cu managerul pentru a nu risca sa fiti concediata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de transfer laura38038 laura38038 Buna seara. Am o intrebare. Sunt intr-o situatie neplacuta. Si nu stiu cum sa o rezolv mai ok pana imi gasesc altceva de munca. In oct 2016 m-am angajat la ... (vezi toată discuția)
Schimbare program de lucru 16:00-01:00 cu 09:00-18:00 Ionela462 Ionela462 Buna ziua, As avea urmatoarea situatie: 1. firma X functioneaza ca SRL 2. unele echipe lucreaza de dimineata si unele seara 3. m-am angajat pe program de ... (vezi toată discuția)
Trecere de la doua schimburi la trei schimburi zsorox zsorox Am si eu o problema. Lucrez la o firma in doua schimburi ( 06:00 - 14:00 si 14:00 - 22:00 ). Firma vrea sa treaca la un program in trei schimburi. Eu nu ... (vezi toată discuția)