avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns...am fost chemata in instanta pt. o mostenire din partea strabunicului din care imi revine 1/4 de pe urma tatalui decedat.Am primit o a 2 comunicare in care mi se spune ca instanta admite cerea formulata de reclamanta (matusa mea). Intrebarea mea este: ce am eu de facut mai departe pt. a mi se elibera certificatul de mostenitor?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alina84 , utilizator 21:33, 28 Iunie 2009
D-lui Alberto Kurtyan

Multumesc de raspuns, insa se poate ca nici eu sa nu fi fost prea explicita...in acest proces este vorba despre un teren pe locul caruia a fost construit un bloc pe timpul lui Ceausescu, deci, nu cred ca ar trebui sa ma judec cu nimnei, pentru ca banii exprimati in actiuni am inteles, imi revin din partea statului cf legii 10.

Intrebarea mea este ce demersuri mai am de facut pt. obtinerea acelui certif. de mostenitor, avand in vedere ca eu nu stiu daca aceasta comunicare a fost cea finala sau mai urmeaza alta!

Va multumesc!
Verificati daca ati primit o sentinta civila prin care vi s-a stabilit calitatea de mostenitori si cotele ce se cuvin, iar in situatia in care a fost formulata cererea in temeiul Legii nr.10/2001 aceasta hotarare trebuie atasata la dosarul inregistrat la Comisia locala.
D-lui Meteora

Nu am primit nici o sentinta civila decat o comunicare, cum v-am mai spus prin care instanta este de acord cu acest proces intentat de matusa mea.

Mai urmeaza sa primesc aceasta sentinta si apoi sa fac o cerere personala la tribunal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întabulat în cf omatcons omatcons Bună seara. Am o \"mătuşă\" care m-a acţionat în judecată prin care a cerut ca să fiu radiat de pe titlu de proprietate al unchiului, motivând că ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii marinica71 marinica71 mama mea a decedat in 1992 si doresc dezbaterea succesiunii dar tatal meu nu doreste.ce pot face pt ca nu l pot convonge dar eu doresc asta?mentionez ca mai am ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire proprietati vindute mica00 mica00 Buna ziua, As dori sa primesc daca se poate unele lamuriri cu privire la obligatiile pe care le am in urma unei mosteniri. Mai precis, bunica mea decedata ... (vezi toată discuția)