avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Registrul de bani personali firma de distributie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Registrul de bani personali firma de distributie

Buna ziua!

Registrul de bani personali trebuie tinut si pentru firmele de distributie produse alimentare? Trebuie pentru fiecare punct de lucru notificarea? Sau cum se procedeaza?
De unde pot procura registrele de bani personali?
Cel mai recent răspuns: roxxana_soare , utilizator 14:47, 7 Mai 2015
Daca utilizati casa de marcat,aveti obligatia sa-l aveti.
da avem casa de marcat la punctele de lucru , dar si agentii au casa de marcat
Notificarea trebuie depusa doar la punctele de lucru sau si la fiecare agent in parte?
Conform OUG 28/1999:


i) la ora începerii programului de lucru, să asigure înregistrarea sumelor de bani deţinute de personalul operatorului economic care îşi desfăşoară activitatea în unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, într-un registru de bani personali, special întocmit în acest sens. Orice sumă de bani înregistrată în plus faţă de suma înregistrată la ora începerii programului de lucru, nu reprezintă sumă justificată prin registrul de bani personali. Modelul, conţinutul registrului de bani personali, precum şi procedura de înregistrare a acestuia la organul fiscal se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice, în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.


În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, prin unitate de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor se înţelege suprafaţa destinată accesului consumatorilor pentru achiziţionarea produsului/serviciului, expunerii/prelucrării/depozitării produselor oferite, prestării serviciilor, încasării contravalorii acestora şi circulaţiei personalului angajat pentru derularea activităţii;


Numai cei care au emis acest act normativ pot sa ne dea mai multe explicatii. Daca luam strict ce scrie acolo, se face referire la o suprafata destinată accesului consumatorilor, etc. Dar la fel de bine poate sa se asimilizeze acestei suprafete si locatia unde agentul incaseaza banii.
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil
Daca agentii de distributie folosesc factura/chitanta nu cred ca trebuie registru.Dar daca agentii folosesc case de marcat,atunci,da trebuie registru de bani personali.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin 513/2015 cmatei cmatei Acest ordin se baseaza pe art. 4 alin 12 lit. i din Ordonanta de urgenta a guvernului 28/1999. Am cautat si nu gasesc acest aliniat... Am gasit doar OG ... (vezi toată discuția)
Registrul de bani personali Clara_Sapun Clara_Sapun V-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea raspunde la urmatoarea intrebare: PFA cu norma de venit, sediul la domiciliu - acasa-, unde stau si mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)
Registul de bani personali blue_eyes blue_eyes Daca o educatoare care lucreaza intr-o gradinita particulara, nu are nici un contact cu casa de marcat sau cu banii care se incaseaza, este obligata sau ... (vezi toată discuția)