avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie impunere anuala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie impunere anuala

In data de 4 mai 2015 am primit Decizia de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate (an 2012) din care reiese ca am obtinut venituri din alta sursa (venituri obtinute ca urmare a faptului ca am fost membru in biroul electoral in 2012) si ca am de plata 468 lei, intrucat baza de calcul luata in considerare este de 700 lei/luna.
Mentionez faptul ca pe tot parcursul anului 2012 am fost studenta, fara a avea calitatea de salariat. Potrivit art. 296^20 din Legea 571/2003 unele categorii de persoane fizice sunt exceptate de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate, printre care si studentii.
“(1) Următoarele categorii de persoane fizice sunt exceptate de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate:
a) copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt elevi, inclusiv absolvenții de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni de la terminarea studiilor, ucenici sau studenți. Dacă realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din activități agricole, silvicultură şi piscicultură, pentru aceste venituri datorează contribuție;”
Avand in vedere cele precizate mai sus, considerati ca in urma depunerii unei contestatii voi avea castig de cauza invocand si demonstrand (pe baza unei adeverinte) ca am fost studenta in anul 2012?
Cel mai recent răspuns: Roxana0 , utilizator 18:33, 7 Mai 2015
Chiar in temeiul legal indicat de dvs.se precizeaza"Daca realizeaza venituri din salarii sau asimilate salariilor ....................,pentru aceste venituri datoreaza contributie."Puteti face contestatie, sansele sunt 50%.
Va multumesc frumos pt raspuns. Eu intelesesem din art. de mai sus ca persoanele exceptate de la plata CASS datoreaza aceasta contributie doar in situatia in care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din activități agricole, silvicultură şi piscicultură. Dar, din pacate, poate fi interpretabil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elev angajat cu salariul minim pe economie scutit de plata contributiilor de sanatate cf. art. 154? FinalDestiny FinalDestiny Am un elev de 18 ani, angajat cu 1900 lei. Conform articolului 154, sunt scutiti de contributiile de sanatate elevii si studentii cu varste intre 18 si 26 ... (vezi toată discuția)
Gravida si studenta AndreeaCatalina AndreeaCatalina Buna ziua! Am si eu nevoie de un raspuns cat mai rapid va rog. Sunt insarcinata in 9 luni si cateva zile. Intrebarea mea e : Beneficiez de spitalizare gratuita ... (vezi toată discuția)
Impozitare dobanda banca negru daniel negru daniel buna seara , am si eu o intrebare conform noului cod fiscal din 2016 daca o persoana are cont la banca si obtine dobanda si este persoana cu handicap grad ... (vezi toată discuția)