avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea costurilor cu reparatiile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea costurilor cu reparatiile

Buna ziua,
intampin urmatoarea problema:
Am observat pe lista de plata cate 30 lei pentru toate apartamentele scarii respective de bloc ca fiind de fapt "cheltuieli reparatii apa rece". Administratorul asociatiei evita a prezenta documentele care stau la baza repartatiei dar spune ca a fost efectuata o reparatie in apartamentul unui vecin dar pe coloana comuna de apa rece.
Este normal ca valoarea totala a reparatiilor respective sa se imparta in mod egal la toti locatarii? si este normal ca la avizier sa NU apara o copie xerox cu factura respectiva ? (nu de alta dar sa stim si noi ce reparatii se fac sau nu se fac)
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:10, 8 Mai 2015
Printr-o cerere adresata presedintelui AP puteti solicita justificarea cheltuielilor facute cu reparatie respectiva.
Daca a fost facuta la coloana comuna atunci se imparte pe cota indiviza tuturor proprietarilor.
Eventual solicitati anterior vecinului sa va permita accesul sa vedeti daca reparatia a fost facuta la coloana comuna sau in alta parte.
Informatii cu privire la reparatii se pot pune in lista de intretinere (descriere pe scurt si nr facturii), daca le cereti sa puna facturi si bonuri la avizier nu stiu daca este loc suficient.

exista o lege prin care sa oblig administratorul AP sa ofere copii xerox dupa facturile respective? ca parca vad ca fac cerere si el nu va raspunde in veci. multumesc
Legea 230/2007 privind înfiintarea, organizarea şi functionarea asociatiilor de proprietari

Art. 10
Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

[ link extern ]
Legea 34/2015,pentru completarea art.36 din legea 230/2007 obliga administratia blocului sa prezinte trimestrial,fiecarui locatar,veniturile si cheltuielile asociatiei.Insistati.
Daca apartamentele sunt egale suma respecetiva va fi egala; altfel, nu.
Cat despre afisarea facturii la avizier, este o exagerare: exista comisie de cenzori care certifica existenta facturii.
Sau va abonati la softuri care permit afisarea pe internet a tuturor facturilor.

Alte discuții în legătură

Coloana apa calda/rece proprietate comuna sau nu ? bogdanro2005 bogdanro2005 Buna ziua, sper ca ma puteti ajuta macar cu niste sfaturi. Sunt membru a unei asociatii de proprietari din bucuresti . Trebuie schimbata intreaga coloana de ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere Elenapusa Elenapusa Cand 2 luni la rand (ianuarie 2016 si februarie 2016) listele de intretinere sunt scrise de mana administratorei, si afisate la avizier fara semnatura ... (vezi toată discuția)
Completare art. 36 din legea 230/2007 bloc3c bloc3c referitor la completarea din legea 230/2007 art. 36 lit. g) prevede faptul că administratorul, persoană fizică sau juridică, are următoarea atribuție: ... (vezi toată discuția)