avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Garantia de buna executie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Garantia de buna executie

Garantia de buna executie se retine intotdeauna in cazul lucrarilor, chiar si atunci cand lucrarile sunt efectuate prin achizitie directa?(adica suma nu impune aplicarea unei proceduri).HG 925/2006 spune doar ca se retine obligatoriu doar in cazul contractelor de proiectare fiind la latitudinea autoritatii contractante de a o retine in cazul contractarii de produse si servicii daca suma nu depaseste valoarea prevazuta la art.124 din OUG 34/2006,dar despre lucrari???...
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 11:58, 8 Mai 2015
Buna ziua,

Sediul materiei:
HOTĂRÂREA nr.925 din 19 iulie 2006 (actualizată 2013) pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie publica din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publica, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii
ART. 89
(1) Garanţia de buna execuţie a contractului se constituie de către contractant în scopul asigurării autorităţii contractante de îndeplinirea cantitativă, calitativă şi în perioada convenită a contractului.
(2) Autoritatea contractantă are obligaţia de a stabili în documentaţia de atribuire modalitatea de constituire a garanţiei de buna execuţie, precum şi cuantumul acesteia, care însă nu trebuie sa depăşească 10% din preţul contractului, fără TVA.
(3) In cazul atribuirii unui contract de furnizare sau de servicii -cu excepţia serviciilor de proiectare-, a cărui valoare estimată este mai mica decât valoarea prevăzută la art. 124 din ordonanţa de urgenta, precum şi în cazul unui contract atribuit în urma aplicării procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, autoritatea contractantă are dreptul de a nu solicita contractantului constituirea garanţiei de buna execuţie.

Raspunsul la intrebarea Dvs.
il gasiti studiind clauzele concrete din Documentatia de atribuire si din Contractul de furnizare semnat cu Autoritatea contractanta, clauze din care rezulta daca autoritatea contractanta si-a exercitat sau nu dreptul de a nu solicita constituirea garantiei (daca eventual erau intrunite conditiile necesare si suficiente pentru aceasta decizie).

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantia de buna executie si derularea contractului Diurpaneus Diurpaneus Am câteva întrebări privind garanția de buna execuție a contractelor de achiziții publice, deoarece nu am găsit o reglementare legala clara ... (vezi toată discuția)
Garantie de buna executie_intrebare julien_slbz julien_slbz la semnarea contractului de achizitie lucrari partile stabilesc ca modalitate de constituire a garantiei de buna executie "retineri succesive"...in ... (vezi toată discuția)
Garantie de buna executie Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G ce lege se aplica in cazul contractelor de prestari servicii intre doua firme, referitor la garantie de buna executie? (vezi toată discuția)