avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... garantie de buna executie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

garantie de buna executie

ce lege se aplica in cazul contractelor de prestari servicii intre doua firme, referitor la garantie de buna executie?
Cel mai recent răspuns: cameliamaria75 , utilizator 09:32, 6 Septembrie 2012
Legea partilor, adica acel contract care reglementeaza relatia comerciala.
Garantia de buna executie se constituie de catre contractant in scopul asigurarii beneficiarului de indeplinirea cantitativa, calitativa a contractului si in perioada convenita.

In cazul in care una din parti este o autoritate publica - indiferent de nivel - participarea la licitatie se deruleaza in conformitate cu prevederile OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.

Modalitatea de constituire a garantiei de buna executie, precum si cuantumul acesteia este stabilit in contract sau in documentatia pentru depunerea si elaborarea ofertelor.

Constituirea garantiei de buna executie poate consta in: scrisoare de garantie bancara, retineri succesive din sumele datorate pentru facturi partiale, titluri de creanta, clauza contractuala prin care executantul se obliga se efectueze pe seama sa toate deficientele (constatate a fi din vina sa) aparute intr-un anumit interval de timp de la predarea lucrarii.



Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
si, in cazul in care s-a lucrat pe baza de comanda si atat?
este vorba de doua societati comerciale! nu este vorba de autoritati publice!
nu cred ca se aplica tot OUG 34/2006 !
andretag81 a scris:

si, in cazul in care s-a lucrat pe baza de comanda si atat?



Obligatia constituirii garantiei de buna executie nu vine din lege, ci doar din contract in situatia dumneavoastra. Or, in situatia in care debitorul nu si-a asumat o asemenea obligatie printrun contract, ea nu exista.

Alte discuții în legătură

Garantia de buna executie si derularea contractului Diurpaneus Diurpaneus Am câteva întrebări privind garanția de buna execuție a contractelor de achiziții publice, deoarece nu am găsit o reglementare legala clara ... (vezi toată discuția)
Garantia de buna executie cristinacarina cristinacarina Garantia de buna executie se retine intotdeauna in cazul lucrarilor, chiar si atunci cand lucrarile sunt efectuate prin achizitie directa?(adica suma nu impune ... (vezi toată discuția)
Contragarantie la garantia de buna executie aadynna aadynna buna ziua! stie cineva unde gasesc informatii despre aceasta contragarantie constituita ca si garantia de buna executie prin retineri succesive ? multumesc (vezi toată discuția)