avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Acte de calificare la infiintarea PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Acte de calificare la infiintarea PFA

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti cum poate sa lucreze cineva daca nu poate sa infinteze PFA fara un document de calificare intr-o meserie ca zugrav, parchetar,muzicant(lautar),cioban,zilier sau orice munca care o poate presta, datorita abilitatilor pe care le are.Exista o alta modalitate de plata fara sa se ceara infintare de PFA, II , IF, la care pentru infintare ai nevoie de documente ce atesta calificarea in domeniu.
Va multumesc anticipat.
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 13:55, 8 Mai 2015
Buna ziua,

Studiati urmatoarea oportunitate:

Autoritatea Nationala pentru Calificari - ANC este institutia care coordoneaza la nivel national activitatea de evaluare si certificare a competentelor profesionale obtinute pe alte cai decat cele formale.
In temeiul articolului 342 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, modificata si completata prin Ordonanta de Urgenta nr. 49/26.06.2014, și a Hotararii Consiliului de Administratie al ANC din 5 august 2014, in cadrul ANC a fost infiintat Centrul National de Acreditare (CNA), structura fara personalitate juridica, finantata din venituri proprii si subventii de la bugetul de stat, prin bugetul ANC.
CNA autorizeaza centrele de evaluare a competentelor profesionale obtinute pe alte cai decat cele formale, acrediteaza centrele de evaluare si organismele de evaluare.
De la infiintarea CNA au fost certificati 24 de evaluatori de competente conform procedurii si autorizate 12 centre de evaluare si certificare.
S-au inregistrat solicitari de autorizare indeosebi pentru urmatoarele ocupatii/calificari: lucrator comercial, fierar-betonist, masinist masini terasamente, mecanic auto, zidar/pietrar/tencuitor, ospatar, bucatar.
Toate centrele de evaluare si certificare sunt inregistrate in Registrul National al Centrelor de Evaluare si Certificare a competentelor profesionale care se gaseste pe site-ul ANC: [ link extern ]

De exemplu, In Bucuresti exista: Centrul de evaluare si certificare competente profesionale din cadrul INCD ECOIND Bucuresti
[ link extern ]

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diploma calificare Vioreld Vioreld buna ziua. am un certificat de competente profesionale eliberat de Consiliul pentru Standarde Ocupationale si Atestare. intrebarea mea este: pot angaja pe ... (vezi toată discuția)
Act aditional schimbare functie b_kamelita b_kamelita Buna ddimineata!Am si eu o problema:in perioada 2002-2007, am fost angajata in functia de ospatara.in 2004 ni s-a spus ca suntem obligati sa facem un curs de ... (vezi toată discuția)
Diploma pierduta ADRIANA CALIN ADRIANA CALIN Buna ziua , va rog am nevoie de un raspuns competent ! In 2005 sotul meu a facut un curs pentru functia de agent paza si garda de corp autorizat de ... (vezi toată discuția)