avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este legal sa muncesti doar 4 ore din economie in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este legal sa muncesti doar 4 ore din economie in conditiile in care s-au facut angajari?

Buna ziua.Problema se pune in felul urmator.Saptamana trecuta avand in vedere ca suntem in criza,s-au facut 4 angajari.Mentionez ca lucrez la stat si apartin de ministerul agriculturii dar nu suntem bugetari suntem regie autonoma. Mai nou se doreste sa ne taie ziua de munca si sa o faca de 4 ore incepand cu 1 iulie. Este legal sa faca asa ceva? Este legal ca numai pentru unii sa se aplice reducerea timpului de munca? Este legal sa fie angajati pensionari si acestia sa ia spor de vechime? Cat timp poate dura aceasta situatie cu 4 ore?
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
craciunescu_1981, utilizator
Cel mai recent răspuns: craciunescu_1981 , utilizator 14:04, 29 Iunie 2009
Si inca o intrebare, o sa lucrati 4 ore? Sau doar va plateste pt. 4 ore? E important, asta avand in vedere ca oricum aveti nevoie de inca un om in grila ?
Liliana J
S-a prelungit discutia pana pe data de 13 iulie a.c., dar daca o sa fie varianta cu 4 ore primim salariu pentru 4 ore si respectiv muncim 4 ore.
=D>In cazul asta poate pana la urma cu ajutorul sindicatului, vor renunta la aceasta hotarare! Succes in continuare!
Liliana j
Sa speram...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajarea dupa concediu crestere copil maramihai maramihai am nascut pe 4 aprilie 2008. pe 06 aprilie 2010 am revenit la serviciu. firma face restructurari si mi s-a spus ca nu pot sa ma dea afara timp de 6 luni dar ... (vezi toată discuția)
Decizie scurtare program de lucru de la 8h la 4h retroactiva. craciunescu_1981 craciunescu_1981 Buna ziua.Lucrez la stat si institutia noastra care este regie autonoma si apartine de Ministerul Agriculturii doreste sa ne scada perioada de lucru de la 8 la ... (vezi toată discuția)
Program de 4 ore anca33a anca33a Va rog sa imi spuneti daca mi-am facut program de 4 ore deoarece nu am ce face cu copilul ce salar voi primi avand in vedere ca pentru 8 ore salariu era de ... (vezi toată discuția)