avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Statut functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Statut functionar public

Am marea rugaminte , daca se poate , sa fiu lamurit intr-o problema . Daca un functionar public angajat intr-o institutie bugetara are statutul de asociat , cu 50% cota parte , intr-o societate privata , chiar daca aceea societate este suspendata pentru inactivitate , si completeaza declaratia de avere/interese in care omite aspectul asocierii , nu contravine legii functionarului public ?Repet , societatea este suspendata pentru inactivitate. Daca da , rog a mi se spune unde se incadreaza.

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Fatu Lucian , utilizator 17:39, 12 Mai 2015
Legea nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative

Art. 28
Fapta persoanelor care, cu intenţie, depun declaraţii de avere sau declaraţii de interese care nu corespund adevărului constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit Codului penal.
Multumesc mult , dar raspunsul institutiei unde isi desfasoara activitatea suna ceva la modul ca , societatea unde este asociat este suspendata pentru inactivitate si legea functionarului public nu se aplica , netinand cont ca totusi exista falsul in declaratii . Daca ma puteti ajuta cu ceva mai multe amanunte ar fi foarte bine .

Cu respect.
Atat timp cat are calitatea de functionar public , i se aplica dispozitiile mentionate anterior de mine.

Daca doriti un raspuns cat mai exact atunci intrebati la ANI - Agenţia Naţională de Integritate
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult ,

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa de la ani camelia iosif camelia iosif Buna ziua, Am desfasurat activitate ca functionar public pana in anul 2010, cand am fost disponibilizata. M-am rezit in urma cu o saptamana cu o adresa de la ... (vezi toată discuția)
Lucrez la o instituție publică,și trebuie să depun declarațiile ... mihaela chirvasa mihaela chirvasa Lucrez la o instituție publică,și trebuie să depun declarațiile de avere și interese.Sotul lucrează la o companie privata unde, datorita contractului de ... (vezi toată discuția)
Averi si interese nedeclarate de primarie utilinro utilinro 1. Cand a/au aparut legea/legile care obliga pe functionarii publici sa-si declare averile si interesele? Se arhiveaza declaratiile din anii precedenti dupa ... (vezi toată discuția)