avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... legea 17/2000 se aplica?Ingrijire batrani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

legea 17/2000 se aplica?Ingrijire batrani

Buna ziua!

Legea 17/2000 privind ingrijirea persoanelor in varsta este in vigoare si se aplica?
Mama mea are 92 de ani, a lasat gazele aprinse-noroc ca am fost acasa-,nu mai vede bine, ii tremura o mana, uita, eu o spal, eu ii dau pastile, fac mancare etc.
Ar putea fi, coform acestei legi, insotitorul -sau ceva de genul-ei?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 12 Mai 2015
Legea nr.17 din 6 martie 2000 privind asistenţa socială a persoanelor vârstnice este inca in vigoare.

Asistenta sociala pentru persoanele varstnice se realizeaza prin servicii si prestatii sociale.

Organizarea serviciilor serviciilor sociale si a serviciilor sociomedicale revine consiliilor locale, direct sau pe baza de conventii incheiate cu organizatii neguvernamentale, unitati de cult recunoscute in Romania ori cu alte persoane fizice sau juridice.
"ori cu alte persoane fizice".Eu(ca fiu) pot fi "o alta persoana fizica"?De ce nu, eu cunosc cel mai bine ce are mama mea,si am antrenament.Am citit ici si colo pe net, ca insotitor(ingrijitor)poate fi si o ruda.
Va multumesc.
Intr-adevar, insotitor poate fi si o ruda.
Va multumesc.
Ultima intrebare si gata.
Ce acte trebuie sa depun la dosar pt. insotitor persoana in varsta(mama,persoana in varsta cum scrie in lege, deci nu handicapata, sau batranetea insasi implica destule dizabilitati) si unde, la ce institutie.
Va multumesc
Mergeti la Primarie - Directia de Asistenta Sociala si vedeti acolo care sunt actele necesare pentru a se incheia o conventie inbaza Legii nr.17 din 6 martie 2000 privind asistenţa socială a persoanelor vârstnice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingrijire varstnici, fara rude etc. CYBORG CYBORG Buna ziua! Daca o persoana are varsta de, sa zic, 80-85-90 de ani, care nu mai poate merge la piata,si nu are absolut nicio ruda, pe cineva ca ajutor, exista ... (vezi toată discuția)
Asistent personal pentru parinte in varsta CYBORG CYBORG Buna seara! Exista vreo lege in Romania prin care oamenii in varsta(parinti) sunt ingrijiti la domiciliu de catre copii(e cazul meu, sunt fiu),iar fiul ... (vezi toată discuția)
Ingrijire la domiciliu anitaovidiu anitaovidiu Buna ziua. daca doresc sa infiintez o societate pentru ingrijire batrani la domiciliu trebuie sa am studii medicale? sau este suficient sa am persoane cu ... (vezi toată discuția)