avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala declaratie acord iesire din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala declaratie acord iesire din tara minor

Buna ziua.Cat dureaza o hotatate judecatoreasca prin ordonanta presedentiala,pt a-l aduce pe fiul meu in Germania la mine,tinand cont ca si sotul lucreaza in Germania,dar nu binevoieste sa-mi dea procura necesara pt a-mi aduce copilul minor(4 ani)langa mine,desi de 2 ani de cand ne-a parasit,nu s-a interesat deloc de el.Tin sa precizez ca am inaintat actele de divort,dar tinand cont ca divortul dureaza mai multe luni,iar eu nu mai am cu cine lasa copilul in Romania,sunt nevoita sa ma intorc si risc sa imi pierd serviciul.Sunt rezidenta in Germania cu toate actele in regula(la fel si sotul).Astept raspuns cat se poate de urgent! Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:34, 14 Mai 2015
Procedura ordonantei presedintiale dureaza cel putin 6 luni, avand in vedere ca paratul (sotul dvs. ) lucreaza in Germania si va citat acolo .
Daca nici unul din soti nu domiciliaza in Romania , procesul de divort nu va fi de competenta instantelor din Romania.
Am incercat si aici,...dar si avocatii,si cei de la protectia copilului mi.au spus ca doar in Romania pot rezolva ceva.Ordonanta presedentiala este cu scop urgent....nu are cum dura atat....tot divortul dureaza 6 luni....atunci ce ordonanta de urgenta mai e si asta
.....
Apelati la avocat din Romania ca sa va faca un studiu de caz inainte de a deschide procesul.
Este mult mai complicat procesul decat puteti percepe dvs. dar aveti sanse de reusita daca si tatal se afla plecat din tara.
Fara avocat la proces nu cred ca aveti vreo sansa de reusita.
In functie de locul unde va judecati ordonanta poate dura si o luna sau mai putin dar si mai mult de o luna.Vorbiti cu avocatul aceste detalii.
In opinia mea, dvs nu va trebuie o suplinire a consimtamantului tatalui (care se da pe o anumita perioada) ci o hotarare de stabilire a domiciliului minorului la dvs in Germania pt ca inteleg ca nu il luati doar temporar ci definitiv.
Da, dar deocamdata ar avea nevoie de ceva urgent ca sa il poata scoate provizoriu din tara.
Un proces pe fond oricum se impune in astfel de cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sot si sotie in divort. sotul fura copilul. ce se poate face? Aurica TRUTA Aurica TRUTA Colega mea de birou este in divort cu sotul dupa 5 ani de casnicie. In toti acesti cinci ani sotul a inselat-o cu o alta femeie. A aflat de relatia lui si a ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat urgent Daniel35 Daniel35 Pentru a....5 sau a 6-a oara sunt in divort,divortul fiind bagat de fiecare data de sotie la indemnul...soacrei.Dupa ce in Oct 2009 s-a renuntat la ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala ma ajuta cu ceva? ioana71 ioana71 Buna ziua, am o problema. Sunt in divort cu sotul si de de acum o luna a luat copilul de acasa si l-a dus la socrii mei. Nu mi-a adus copilul sa il vad decat ... (vezi toată discuția)