avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul judecatoresc este platit de catre Stat?
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul judecatoresc este platit de catre Stat?

va rog sa ma ajutati sa stiu:
- executorul judecatoresc primeste salariu de la Stat?
- ce act normativ stabileste preturile solicitate de executor? De exemplu pretul unei pagini fotocopiate sau pretul deplasarilor, sau pretul unei adrese etc
- daca expertul abuzeaza si nu respecta legea, cine raspunde si cum? De exemplu erau de conexat doua dosare de exec silita. Acesta din lacomia de a mai incasa inca odata bani pt executare, nu le-a conexat
- se poate cere intr-o contestatie la executarea silita diminuarea onorariului pt avocatul care a sustinut cauza?
- de ce nu este trecut in p,v.la "cheltuieli cu executarea" si onorariul executorului
- daca se facea conexarea dosarelor conf art 653(1,5) cu citarea partilor exista posibilitatea sa contest in timpul procesului ambele executari silite?
- cum sa contesc faptul ca valoarea pricinii este de 300 lei si executarile sunt de 3500lei?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: dogarudobra , utilizator 23:03, 15 Mai 2015
Executorul judecatoresc exercita o profesie liberala si se "autofinanteaza" din onorarii.
Restul intrebarilor adresatile Executorului in speta sau la Camera Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel (București sau judete) sau la Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conexare dosare executare silita stelarman stelarman Buna dimineata! Avem urmatoarea problema: exista doua dosare de executare silita cu acelasi debitor, acelasi creditor initial (banca) , acelasi creditor final ... (vezi toată discuția)
Este avantajoasa conexarea dosarelor de executare silita? eagle_free eagle_free Buna ziua. As dori sa stiu si eu daca este avantajoasa conexarea a 2 dosare de executare silite pentru niste credite de nevoi personale neachitate la un ... (vezi toată discuția)
Conexare executare ContSters221975 ContSters221975 o executare pe acelasi imobil, inceputa de doi creditori la acelasi executor poate fi conexata si de executorul investit sau doar de instanta.. intreb:hm: ca ... (vezi toată discuția)