Buna ziua,
Am un angajat care a beneficiat de 6 luni concediu medical, timp in care niciodata nu s-a prezentat pentru a-si ridica drepturile banesti. Am facut concesii in primele 3 luni si i-am trimis banii acasa (semnat stat de plata inclusiv), dupa care nu am mai procedat la acest lucru nefiind obligatia mea ca si angajator sa ii fac plata la domiciliu. Ulterior mi a facut 2 reclamatii la ITM. Pentru a ma acoperi oarecum, am procedat dupa urmatoarele 2 luni de zile si la plata prin mandat postal in ideea demonstrarii faptului ca nu refuz sa fac plata (lucru ce a presupus si cheltuieli suplimentare din partea angajatorului). Mi-a refuzat banii, dupa care mi-a facut a treia reclamatie la CAS pentru neplata celei de a sasea luni si pentru calcul eronat indemnizatie. Calculul l am demonstrat usor ca era facut corect, dar cei de la CAS doresc sa ma amendeze pentru refuz plata in conditiile in care, repet, persoana nu s-a prezentat niciodata pentru a-si ridica banii si nici nu a comunicat numar de cont in care sa ii fie virati. Cum pot demonstra sau cum ma pot apara impotriva acestei nedreptati? Va multumesc!
Trimiteti o notificare salariatului respectiv in care sa se prezinte la sediul societatii sa ridica banii sau sa va comunice numarul de cont in care sa-i virati.
Buna ziua. Am trimis aceste notificari catre angajat, iar cei de la CAS au considerat ca nu sunt relevante ca nu le-am trimis la data la care trebuia sa platesc salariile (1 a lunii) si ca trebuia sa fac lunar lucrul asta incadrandu-ma din punctul lor de vedere tot la "refuz plata". Mi-au spus sa ii trimit banii prin posta lucru pe care l-am facut pentru 2 luni (mi i-a refuzat)...de ce nu am trimis si pe a 3a luna? Eu nu inteleg un lucru, daca eu am facut deja notificari, am incercat si varianta cu mandat postal inainte de a-mi spune cei de la CAS, pana la urma ma obliga legislatia sa cheltui bani suplimentari pentru a beneficia salariatul de drepturile sale care nu ii sunt refuzate, in conditiile in care el nu este interesat de nimic altceva decat de reclamatii, neprezentandu-se absolut niciodata sa isi ridice banii. Dupa parerea mea, si cred ca si legal, e ca angajatorul este obligat la plata drepturilor banesti ale salariatilor, dar obligatia de a si le ridica, lua etc. revine angajatului.
Pensia alimentara
ovidiu.ro
Buna ziua tuturor.Ma adreses voua cu acesasta nelamurire.
Am un copil cu fosta mea sotie de care sunt divortat de 4 ani.Acum eu stau ii italia de 3 ani in ... (vezi toată discuția)