avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contracte de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contracte de arenda

Ca sa fac un contract de arenda a unui teren trebuie sa fiu proprietar asupra terenului ? Vreau sa mentionez ca eu am mostenit terenul de la parinti si nu am facut succesiune dupa moartea lor .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 00:47, 13 Mai 2015
Intai trebuie facuta succesiunea pentru ca statul trebuie sa stie de la cine trebuie sa incaseze impozitul pe venitul din arenda si cass. Normal ca trebuie sa fiti proprietar prin acel certificat de mostenitor.
Daca nu ati deschis succesiunea inca nu detineti legal un titlu de proprietate asupra terenului.
Dupa deschidrea succesiunii, Certificatul de mostenitor este titlu legal de proprietate.
Ulterior trebuie ca terenul sa fie intabulat in CF ceea ce inseamna ca trebuie sa comandati o documentatie topo-cadastrala.
Abia apoi puteti incheia in forma autentica un contract de arenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras cf pentru un teren obtinut prin act de donatie Dana-Ralucaa Dana-Ralucaa Buna ziua! Detin un teren obtinut prin act de donatie de la bunicii mei. Terenul a fost achizitionat in urma cu multi ani si am doar un contract de ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa construita pe teren concesionat de la primarie irisargan irisargan Poate fi intabulata o casa construita pe teren concesionat de la Primarie ? Daca da ,care sunt demersurile , pasi pt intabulare a casei ? Multumesc (vezi toată discuția)
Teren vândut pe baza coincidenței de nume al unui moștenitor cu cel al cu tatălui său (fără a se dezbate succesiunea): ce probleme ar putea apărea? georgica107 georgica107 Va supun atentiei urmatoarea posibila situatie: intr-o familie avem tata si doi fii, unul din fii cu acelasi nume si prenume cu tatal. In 2005, tatal moare, ... (vezi toată discuția)