avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sediul unei firme comerciale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sediul unei firme comerciale

Buna ziua! As dori sa stiu la riscuri se expune o persoana care da voie unor alte persoane sa-si faca sediu principal pe proprietatea sa! Ce ar trebui inchiat intre aceste persoane pentru a nu se crea neplaceri? Daca se poate un raspuns mai rapid. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: miller , utilizator 16:44, 9 Februarie 2006
daca contaractul de inchiriere este facut bine, nu prea sunt riscuri, de acea trebuie sa mergi la un jurist/avocat/notar
Contract de închiriere, dacă este cu titlu oneros;
Contract de comodat, dacă este folosintă gratuită sau
Contract de vânzare - cumpărare, dacă se vinde imobilul........
Multumesc mult raspunsuri. Mai am o nelamurire: Pt a face sediul firmei la o adresa trebuie contract de comodat pe intreaga suprafata a imobilului? sau se poate face si pe suprafata pe care se desfasoara activitatea (de exemplu 20mp)?
Va multumesc mult - sunt presata de timp!
Poti sa faci si pe o suprafata bine definita, ai grija sa delimitezi cat mai amanuntit(mp, unde, intrarea, vecinatati, cu folosinta de grup sanitar, etc)
Buna! Sunt si eu in aceeasi situatie, deci sunt si eu circumspect...pentru a evita plati lunare catre primarie - cred, voi incheia un contract de comodat. De asemenea, contractul va avea ca obiect numai o camera din apartamentul meu si va fi incheiat pe o perioada determinata, de un an. Ceea ce vreau eu sa intreb este: 1 an este durata minima pe care se poate face? Iar dupa expirarea termenului, pentru sediul expirat mai trebuie ceruta radierea de la Registrul Comertului? Si o ultima intrebare: singurul aspect negativ al acestei situatii il reprezinta faptul ca nu pot sa-mi inregistrez in acelasi apartament o firma deschisa de mine, de exemplu?

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2006
miller, utilizator

Alte discuții în legătură

Sediu firme intr-un apartatment fara acordul proprietarului dana_b1702 dana_b1702 In urma cu cateva zile pe adresa mea de domiciliu au sosit 2 plicuri de la Administratia Finantelor Publice pentru 2 societati care au sediul in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Mandat administrator, radiere punct de lucru/deschidere punct de lucru nou, prelungire sediu social lavynyaa lavynyaa Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati!! Sunt angajata la o societate comerciala, am descoperit in dosarele de \"corporate\" ale firmei diverse probleme ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat radaiar radaiar buna ziua, sant pf si mi-a cerut un prieten sa inchei un contract de comodat pentru a-si infinta sediul de firma la adrersa mea.daca exista vreun risc pentru ... (vezi toată discuția)