Sunt casatorita de 8 ani cu un cetatean albanez.In urma casatoriei au rezultat 2 copii minori.Divortul mi-l doresc de foarte mult timp doar ca niciodata nu am pus in practica ideea dintr-un singur motiv : teama.Imi este foarte teama de aceasta persoana care m-a lovit si m-a amenintat in toti anii astia.Probabil o sa imi spuneti de ce nu am mers la politie...evident nu am facut asta ptr ca politia mi-ar fi spus sa divortez ,ori pronuntarea acestui cuvant in fata acestui om era/este egala cu sinuciderea...reclamatii despre violenta fizica in familie nu au existat din aceleasi motive.In fine...un cerc vicios made in Romania..
La acest moment el este plecat in tara lui de mai bine de 7 luni,m-am multumit sa il stiu acolo si sa sper ca nu va mai reveni,doar ca deunazi telefonic m-a anuntat ca doreste sa revina in tara...lucrul asta ma inspaimanta ptr ca totul s-ar relua de la capat si nu as vrea sub nicio forma sa mai traiesc nici eu si nici copii alaturi de amenintarile acestui om.Intrebarea mea este cum as putea proceda ca divortul sa se desfasoare fara presiune,denuntarea lui cred ca ar grabi intoarcerea lui aici intr-ucat autoritatile romanesti in loc de protectie mi-ar oferi nesansa de a il revedea.Cum sau ce ar trebui sa fac pentru ca acest om sa nu mai poata veni in casa mea,in viata mea,in tara mea,in orasul meu?
va multumesc.
Domnule "Justitiar" din care paragraf sau unic cuvant scris de mine pana acum,reiese ca imi doresc vreo pensie alimentara sau nu stiu ce adapost??Ce sfat este asta de a-mi parasi propria casa si locul de munca?!Nu cumva tocmai lucrurile astea spre care ma indrumati mi-ar duce viata la ruina?? Si daca chiar considerati dvs ca nu exista nicio lege care sa imi permita sa imi pastrez viata si mai ales demnitatea cum se face ca in privat am deja 8 mailuri care imi propun solutii??juridice!Sau oamenii aceia ma mint sau dvs vorbiti in calitate de ce?
Inainte de a va delecta cu viitorul raspuns kilometric ati face bine sa cititi totul de la capat,poate asa vom fi pe aceiasi lungime de unda.
Nu stim ce sfaturi sa va dam ca nu avem detalii concrete. va e teama, am inteles, insa sfaturile nu se dau pentru teama, ci pentru fapte concrete. A facut aia. A facut aialalta. Am dovezi alea saua lealalte.
Eu va intreb de martori, daca ati chemat vreodata politia, dv. imi spuneti ca va condamn.
Nu va condamn, incerc sa va scot din cercul asta vicios de a nu face nimic fiind mereu preocupata de problema.
Eu cred ca exista solutii concrete in cazuri concrete; pe al dv. nu-l cunosc in concret, stiu doar ca generic va e fricasi ca sunteti in stadiul in care sunteti suparata ca altcineva nu va rezolva problema. Luand in calcul cateva statistici de persoane abuzate, e posibil sa mai treaca vreo cativa ani pana sa treceti de faza aceasta.
Incercam, fara rezultat, sa arunc niste apa rece. Urat din partea mea, e drept, nu se simte bine in partea cealalta a galetii.
Nu va condamn si cred ca e gresit sa va acuze cineva de alegeri gresite, eronate, minunate. Incerc doar sa va determin sa actionati. Sa faceti ceva, nu sa cautati cum face ceva pentru dv. o lege, un om.
Ba da, un avocat va poate, efectiv, apara. Va poate proteja. Cum insa, depinde de situatie.
Eu am chemat politia si pentru mine si pentru clienti de-ai mei; stiu cum reactioneaza; stiu ca e greu unei persoane abuzate sa actioneze, stiu ca e dificil sa isi expuna problemele pe scara blocului, politistului de proximitate, echipajului de la 112... judecatorului... dar sa recomanzi asta inseamna ca persoana a trecut bariera de a vrea sa i se intample si a face sa i se intample.
De aceea va spuneam, cand ajungeti acolo, cand veti fi pregatita sa ne dati exemple concrete, detalii, amanunte ca sa va ajutam, suntem aici.
Am inteles.Va multumesc pentru tot. Rog un admin daca se poate sa stearga postul si toata discutia . Voi discuta toate detaliile concrete ale situatiei mele cu un avocat,fizic.
Zi buna tuturor.
Nu sunt temeiuri pentru a sterge postul.
In plus, daca reveniti cu detalii, dar detalii, va putem sugera si noi idei.
Agresorul agreseaza pentru ca el simte ca i se permite; de aceea, deseori, un tert de problema, dispus sa isi asume o cantitate mare de revarsari de emotii, poate struni aceste agresiuni.
Sunt agresori care isi redirectioneaza furia spre avocat, incep sa il sune pe acesta, sa il ameninte, sa ii faca plangeri. Altii se retrag la aparitia tertului, la telefonul catre tert etc. Toate acestea va sunt un avantaj real.
Dar asa, eu pot continua cu sute de exemple reale si ireale despre cum sa combateti situatia, va sunt inutile daca nu sunt despre situatia dv.
Daca nu gasiti un avocat, gasiti pe altcineva. Fara agresiuni, fara sa il atacati sau provocati, fara sa incalcati legea. Doar va trebuie un om indeajuns de obiectiv incat sa il infrunte, scurt, cand e nevoie.
Functioneaza in majoritatea cazurilor.
In plus, o astfel de persoana va poate ajuta sa nu renuntati la planul de desprindere; se intampla adesea sa doriti sa divortati si sa renuntati la idee... pe diverse motive, ca a plecat, ca .... ca... cert e ca asta inseamna o continuare a dependentei victimei fata de agresor si nu e bine.
Va doresc numai bine. Poate reveniti cu vesti bune.
D-na din pacate nu ati inteles mai nimic din discutie. Sau nu ati citit cu atentie. Adversarii dvs. nu suntem noi. Aruncati cu vorbe de ocara la adresa celor care cel putin de bine de rau v-au bagat in seama si s-au aplecat asupra problemelor dvs. Atat cat ne-am priceput fiecare ca daca eram avocati va solicitam o consultatie la cabinetul nostru particular, contra cost bineinteles. Eu nu v-am sfatuit sa va lasati casa ci doar ca in cazul in care aveti unde locui pentru perioada de tranzitie in care va aflati acum sa apelati la rude, prieteni pentru a nu locui singura doar pe motivul ca dvs.va temeti si sa nu fiti incoltita de sot. Nici sa va lasati serviciul nu va indemn, departe de mine acest gand. Referitor la pensia alimentara din moment ce va plangeti ca de 7 luni sotul nu va trimite bani pentru copii, atunci solutia salvatoare nu este aceea de a obtine prin instanta pensia alimentara care vi se cuvine pentru cei 2 copii? Regret ca va comportati ca si cum v-am fi pus la zid si cred ca scopul nostru nu a fost acesta, astfel incat din punctul meu de vedere consider discutia incheiata si va doresc toate cele bune. Sa ne scrieti cum ati rezolvat problema. Daca vreti ca nu e obligatoriu.
Divort si minor
alinutza807
Buna ziua
Sunt o femeie de entnie rroma casatorita cu un roman de 8 ani si am un baietel de 7 anisori,vreau sa divortez dar mie foarte frica ca imi pierd ... (vezi toată discuția)