Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile legale pentru a impiedica intalnirile dintre copilul minor si partenera parintelui cu care impart custodia comuna, in conditiile in care in nenumarate randuri partenera acestuia a intervenit, cu permisiunea tatalui -acesta pretinzand ca partenera lui face parte din familie si are tot dreptul sa isi spuna opinia si sa intervina in discutii despre minor, in decizii referitoare la minor. Aceasta persoana a avut in multe situatii comportamente nepotrivite fata de copil(ii jigneste mama, incearca sa ii influenteze deciziile, este o prezenta permanenta la intalnirile dintre el si tata, fara asentimentul minorul) care au determinat in timp si refuzul minorului de a mai merge in vizitele la domiciliul parintelui si au determinat degradarea relatiei bune pe care acesta o avea cu parinetele lui.
Va multumesc.
Doamna Proastasatului, la noi situatia cred eu ca incepe sa se rezolve. Dupa vizitele de la scoala in care tatal a putut relationa cu fata lui, invatatoarea si directoarea scolii au avut o intrevedere cu sotul si fosta sotie si pe langa rezultatele de la evaluare au comunicat parintilor ca e o situatie care nu mai poate fi tolerata. Ca nu pot interzice unui tata sa-si vada copilul mai ales cand in rest e impiedicat sa faca asta dar ca nici nu pot transforma scoala in loc de vizita.
Au mai atras atentia mamei ca fata nu este deloc traumatizata de prezenta tatalui ci din contra, si-l doreste aproape si se bucuracand il vede.
De fata cu invatatoarea sotul meu a cerut detalii despre fata si a aflat ca are o serbare cu cei de la activitatea extrascolara, activitate la care a participat si el. Fosta sotie a cumparat o cartela de telefon si acum sotul meu isi suna fata direct.
Saptamana trecuta insa cand discutau despre programul de vizita fosta sotie care initial a spus ca fata nu doreste sa-l vada a intors-o frumos de tot si a zis ca de fapt cea mica dupa atata timp s-ar simti mai in siguranta daca la primele intalniri cu tatal ei ar participa si ea. Lucru care a parut perfect normal. Astfel ca week-end-ul trecut,duminica,trebuiau sa mearga la picnic. Din pacate a fost urat asa ca au mers toti trei la film. Aseara sotul meu a sunat copila si a avut o convorbire lunga cu ea la telefon.
Probabil si week-end-ul asta si urmatoarele se vor vedea tot in formula de trei.
Nici eu si nici sotul meu nu avem o problema cu asta.
Pentru linistea fiecaruia, da mult mai bine sa zici ca vine ca sa \"atarne\" si \"supravegheze\" sa nu cumva sa se priveasca in ochi si sa o ia la sanatoasa cu fosta :rofl:.
Nu e bine ca actuala partenera nu are copii sau nu e bona. Nu e bine ca vrea sa se faca placuta copilului etc.
Dar actualul partener al doamnei? Vai dar el este un barbat educat, cu bun simt, nu se tine scai si mai este si parinte. Trebuie sa admit ca cel putin ma amuz :clapping:
@Doamna Ony,
Ma bucur pentru ca s-a ajung la o astfel de situatie, dar probabil fara interventia invatatoarei nu s-ar fi ajuns aici, asa ca asta dovedeste ca demersul tatalui a fost oportun.
Iar vorbiti de unul singur?
Dna Ony povestea aici cat se poate de echilibrat si civilizat cum s-a creat o punte de comunicare, pentru care sincer ma bucur. Cum cei trei (mama, tata, copil), fara "coada", au iesit impreuna. Cum dumneaiei nu a tinut mortis sa fie prezenta, ba i s-a parut si normala propunerea mamei sa "o ia treptat", intai in 3, apoi tatal si fiica etc. N-a gasit de cuviinta dna Ony sa-si indemne sotul la razboi, ci la a face compromisuri. Adica o atitudine de bun simt. N-a simtit nevoia sa atarne unde nu e invitata! N-are o problema cu asta, nici dumneaiei, nici sotul. Probabil ca amandoi vor sa faca eforturi ptr reluarea relatiei cu fetita, nu pentru producerea de "martori". Dar deheee, fiecare cu obiectivele lui! Si pe masura obiectivelor si rezultatele! Cum ziceam, cand semeni vant nu culegi margarete:D Fiecare cu alegerile lui si cu rolul pe care il poate si doreste sa-l joace. De aici si rezultatele diferite. Unii parinti ajung, cum e si firesc, sa reia relatia cu copiii=D> altii continua sa#-o Ce sa facem daca ne plac cucuiele? Nu putem decat sa uram spor la:slap:
Iar nu cititi atent. Prima parte o adresam dvs referitor la alte afirmatii, a doua parte doamnei Ony. Nu prea cred ca exista actuale ca sa le zic asa care ar avea o problema cu aceasta formula de trei, e una cat se poate de normala. Daca ar avea o problema, imi imaginez nu si-ar lua ca sot un barbat divortat cu copil.
Ei ziceam ca este ingrijorator atunci cand mama ar avea o problema ca actuala sa fie si ea la programul de vizita al tatalui, intelegeti? Daca nu, eu ma opresc aici. :yawn:
Domnule eu nu am problema cu nicio femeie care nu se respecta pe sine si care accepta sa se expuna oricarei situatii. Cum ziceam, fiecare cu standardul ei.
Har Domnului nu am crescut toate in aceiasi familie si in aceleasi conditii.