avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de restrictie sau interdictie impotriva ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui

Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile legale pentru a impiedica intalnirile dintre copilul minor si partenera parintelui cu care impart custodia comuna, in conditiile in care in nenumarate randuri partenera acestuia a intervenit, cu permisiunea tatalui -acesta pretinzand ca partenera lui face parte din familie si are tot dreptul sa isi spuna opinia si sa intervina in discutii despre minor, in decizii referitoare la minor. Aceasta persoana a avut in multe situatii comportamente nepotrivite fata de copil(ii jigneste mama, incearca sa ii influenteze deciziile, este o prezenta permanenta la intalnirile dintre el si tata, fara asentimentul minorul) care au determinat in timp si refuzul minorului de a mai merge in vizitele la domiciliul parintelui si au determinat degradarea relatiei bune pe care acesta o avea cu parinetele lui.
Va multumesc.
Deci nu mai e panica cum ca ar vrea sa se faca iubita de minor si sa petreaca timp cu el, ci de fapt actuala se teme de fosta si atunci ce-si zice? Hai sa ma fac placuta copilului, ca asa mi se confirma locul :magic:
Eu vorbeam de programul de vizita al tatalui, acolo nu e si mama prezenta, asa ca nu prea inteleg cum isi confirma ea locul. Este o chestiune de educatie si de bun simt, intr-adevar. Dar cum sa va explic? Dvs ii spuneti fostului cand iesiti la o prajitura cu actualul partener si cu copilul? Sau cand vine si actualul in vacanta? Nu-i spuneti, nu-i asa? Ei vedeti? Nici fostul sot nu stie cat de educat si cu bun simt e domnul, ca fiind parinte rezident cam faceti ce vreti, cand vreti. Eu zic sa-i spuneti si actualului sot/partener ca nu face parte din familia dvs si a copilului, sigur o sa va stea bucuros alaturi in continuare :oops:
Oricum bine ati venit in familia moderna, pe care cu parere de rau, dar se vede ca nu prea o agreati.
Doamna Martonze,depinde de la caz la caz.
Ca sotie a unui barbat divortat cu un copil va spun ca si eu si fiul nostru suntem afectati de ceea ce se intampla in viata sotului.
In primul rand este dificil cand esti sunata si injurata de fosta sotie ca ai dat un iaurt copilei cand a fost la voi in vizita, pentru ca daca nu stiati iaurtul nu se da vara copiilor, ca au temperatura corpului mai mare si fac enterocolita.
Este dificil cand copilul prinde drag de tine si desi mama lui suna si te cauta la servici si-ti transmite ca iti rupe picioarele tu insa ii spui celei mici ca mami glumeste,ca voi sunteti prietene. Dupa care inventezi ceva pentru ca desi te vrea acolo nu poti merge la copil la serbarea de sfarsit de ani.
Inainte sa vina in vizita aproape sterilizezi totul, pregatesti taspe feluri de mancare ca nu cumva sa zica ca sta nemancata. Ai grija de copil cand are febra, faci cu randul cu tatal. Mama nu raspunde sau daca raspunde iti zice ca e plecata, sa te descurci cu copilul ca si ea se descurca dupa care suna iar si tipa ca de ce nu l-ai dus la cutare doctor sau de ce i-ai dat cutare sirop.
Se comenteaza absolut totul de la cadoul care il iei de ziua ei pana la mancarea pregatita. Apropo ca si carnea de curcan e o specialitate iar daca i-ai dat mozarella fetei e doar pentru ca esti o tampita care habar nu are de alimentatia copiilor.
Iar dupa ce ti se naste copilul si esti taiata dupa cezariana tot nu stai linistita pentru ca fata stie ca fiul tau e vinovat pentru tot si ii explici ca nu e frumos sa-si loveasca fratiorul de cateva zile desi ea stie ca e cantitate neglijabila,citat de la mama ei. si nu ai curajul sa clipesti o secunda ca sa nu dea de pamant cu bebelusul.
Iar relatia cu sotul e in floare. Nu ii mai spui de telefoanele primite de la fosta ca sa nu iasa scandal si tot copilul sa fie afectat. Inghiti si cand vine nervos acasa ca l-a sunat aia sa tipe ca i-ai dat iaurt. Sau cand vine si se inchide in baie ca iar s-a dus si nici nu a putut sa-si vada copila,exact care credeti ca e atmosfera in casa cu un parinte care nu si-a mai strans copilul in brate? Nu de extaz, va garantez.
Bugetul familiei e si ala afectat pentru ca separat de pensia alimentara copii, ca sunt doi, al sotului si al vostru au nevoie de multe lucruri si cu siguranta fosta nu se ocupa de asta. Iar cand iti vine in vizita cu cele mai ieftine sandale,rupte si alea in cazul in care sotul nu mai are bani dai tu cardul ca sa fie fata incaltata. Sau cand vezi ca are nevoie de aparat de dinti nu mai astepti sa vina vizita la dentist ci incepi sa strangi ,ca e scump. Sau cumva credeti ca de la servici sotul primeste lunar mai multi bani tocmai copilul din prima casatorie?
Nu poti pleca in vacanta cand e mai ieftin ca mama nu iti da fata atunci. De fapt nu ti-o da deloc pana la urma dar nu poti sa nu incerci totusi sa o iei. Asa ca te duci cu cel mic al tau intr-un loc nu extraordinar cand daca ai fi plecat cu 2 saptamani mai devreme tot de banii aia ti-ai fi permis sa mergi la lux.
De relatia dintre frati? Cum credeti ca este cand ii spui mereu copilului tau de sora mai mare, ii arati poze cu ea si o asteapta ca pe sfintele moaste, iar ea vine si-l tranteste,sau se uita la el ca ceva ce miroase urat. Iar tu ca adult intelegi situatia si ca nu e vina copilei dar ca mama iti vine sa tipi si sa-ti bagi picioarele.
Si cand te duci cu copilul tau sa-i iei sora la programul de vizita si astepti in fata blocului si te intorci fara ea si cel mic plange si nu intelege ce faci? Va spun eu, incepi sa ascunzi din poze ca la mort si te prefaci ca nu exista. Cel putin in fata lui.
Iar moralul copilului in timp ce tati sta cu avocati sau psihologi la telefon cum credeti ca este?
Ca nu e tampit, realizeaza ca se intampla ceva.
Asa ca cine se intreaba de ce actualele se preocupa de situatie sau de viata copilului sotului aveti motivele mai sus.
Nu poti pleca de acasa cand vine copilul, nu il poti ignora. Iar daca tot petreci timp cu el iti devine drag,ca nu esti de piatra. Si dupa ce il ingrijesti, ii pupi manutele cand e bolnav si te plimbi cu el in brate cand are febra de fapt nu ai nici un drept, esti doar actuala sotului ,curva care a destramat o casnicie intre doi oameni care aveau de ani de zile camere separate.

Nu spun ca e cazul tuturor actualelor. Dar ca mai ales daca nu ai un copil, ar fi de folos putina intelegere de la fosta, spre binele copilului. Un telefon pentru a spune care e mancarea lui preferata, un indiciu despre ce sa-i dai cand are febra sau ce il deranjeaza.

doamna Proastasatului, cumva impresiile sunt eronate, din punctul meu de vedere as fi mai ingrijorata daca fostul ar mai avea o fosta sotie,fara copil decat una cu copil. Pentru ca daca un barbat decide sa-si lase sotia chiar daca au un copil impreuna atunci sansele sa se mai impace sunt aproape nule. Ce l-a facut sa ajunga acolo e de regula ceva greu de suportat.

Cunosc actuale care au soti cu foste neveste si va jur ca nici macar una nu e stresata de fosta, cu copil sau fara. De fapt, parerea mea este ca numarul fostelor care fac pe naiba in patru pentru a sicana actualele sotilor e mult mai mare decat numarul actualelor care vor sa-si confirme pozitia in fata fostei.
E aberant sa presupui ca daca cei doi s-au despartit tu mai ai de consolidat ceva in fata celei de la care a plecat. Sau e aberant sa presupui ca un barbat care a ales sa plece mai vrea sa-si sicaneze fosta, de regula e bucuros ca a scapat.

Ca actuala a unui fost sot va pot spune ca nu am sau am avut nici cea mai mica dorinta sa particip la sedinte ale copilului sau la alte activitati ale acesteia. Doar cand a vrut ea sa vin, pentru ca in acel moment intre noi era o relatie de afectiune, de care insa a avut grija mama ei.
Daca nu cumva partenerul tau are foarte multi bani si atunci nu misti un deget, partenera unui fost sot are si ea de calcat,de dat cu mop-ul, de facut de mancare, de strans panzele de paianjen. Iar daca ai si un copil al vostru atunci treaba e mult mai complicata. Sa te gandesti ca dupa toate astea mai ramane macar un dram de energie pentru a face pipi pe piciorul fostei este de domeniul fantasticului.

Doamna proastasatului,
Daca copilul dvs are acasa la tata un suflet care doreste sa-l cunoasca si sa se ocupe de el alaturi de tata cand e la el in vizita ar trebui sa va linisteasca, nu sa considerati asta patetic. Ati prefera sa plece actuala de acasa cand vine copilul? Oare nu s-ar simti exclus copilul daca actuala nu ar da o ceapa degerata pe el?
Cum zice si doamna Ony, daca printre job, propriul copil, curatenie in casa, gatit, actuala are timp si pentru copilul dintr-o alta casatorie, eu zic sa va declarati multumita. In ziua de azi, nu este usor sa cresti un copil, in loc sa va bucurati de un ajutor suplimentar, dvs ziceti ca asta e dovada de lipsa de educatie si bun simt.
Nu zic ca nu or fi si unele de se simt amenintate de fosta, dar probabil asta in conditiile in care sotul si fosta se inteleg extrem de bine si dupa divort.
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
againstPAS, utilizator
Iar suntem in filmul ne facem ca vorbim despre altceva? Cand am spus eu, fie si macar odata, ca m-ar deranja prezenta partenerei fostului meu sot la ei acasa cand e si copilul meu? Ba mai mult, i-am raspuns chiar celei care a deschis subiectul ca e o prostie un ordin de protectie in aceasta conjunctura.Ceea ce am spus a fost referitor la prezenta actualei partenere in locuri si la activitati la care ar trebui sa participe doar parintii, si am dat ca exemplu sedinta cu parintii. Iar le intoarcem ca la Ploiesti?
Cat priveste "ajutorul" eu personal n-am nevoie de el, iar la supravegherea copilului meu participa exclusiv bunica materna. Actuala partenera nu este ruda cu copilul meu ca atare nu am de ce sa apelez la "ajutorul" ei atata vreme cat copilul poate beneficia de supravegherea unor persoane pe care le cunoaste si il cunosc. E atat de simplu. Pe de alta parte, actuala partenera nu are copii, sau nu poate avea, nu stiu si nici nu ma intereseaza, si ca atare ar fi un motiv in plus sa nu apelez la o persoana care nu are experienta cu copiii, nu e calificata (ca bona) si nu e parinte.
Pe de alta parte, atunci cand copilul meu s-ar afla in casa tatalui fireste ca ar relationa si cu partenera acestuia si eu nu vreau si nici nu vad de ce as incerca sa o exclud. Mi se pare o nebunie.
Referire la bun simt ramane insa. Adica delimitarea intre unde prezenta ei este una fireasca si in drept, cum ar fi in casa ei si a fostului meu sot, si acolo unde prezenta este a parintilor!
Sa fie in sfarsit clar?
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Custodie, limitare program vizitare Adina_Ghe Adina_Ghe 1. Am divortat in decembrie anul trecut, de comun acord, dar acum nu mai sunt de acord cu timpul petrecut de minor cu tatal, parandu-mi-se prea mult: adica imi ... (vezi toată discuția)
Se poate obține pensie de întreținere când plătitorul nu are venituri declarate? Mihamyky Mihamyky Buna seara! Am o nepoțica de 3 ani care de la vârsta de 8 luni tatăl acesteia nu vrea sa mai audă de ea și nu vrea sa plătească pensie alimentară. A ... (vezi toată discuția)
Consiliere parinti la dgaspc irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? ... (vezi toată discuția)