avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de restrictie sau interdictie impotriva ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui

Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile legale pentru a impiedica intalnirile dintre copilul minor si partenera parintelui cu care impart custodia comuna, in conditiile in care in nenumarate randuri partenera acestuia a intervenit, cu permisiunea tatalui -acesta pretinzand ca partenera lui face parte din familie si are tot dreptul sa isi spuna opinia si sa intervina in discutii despre minor, in decizii referitoare la minor. Aceasta persoana a avut in multe situatii comportamente nepotrivite fata de copil(ii jigneste mama, incearca sa ii influenteze deciziile, este o prezenta permanenta la intalnirile dintre el si tata, fara asentimentul minorul) care au determinat in timp si refuzul minorului de a mai merge in vizitele la domiciliul parintelui si au determinat degradarea relatiei bune pe care acesta o avea cu parinetele lui.
Va multumesc.
Inteleg in sfarsit. :tooth:
Actuala nu e calificata ca bona si nici nu e parinte. Auziti da actualul e calificat ca bona si e parinte? Indeplineste aceste doua criterii cand de exemplu plecati cu dansul si copilul in vacanta si au urma sa "supravegheze" si el copilu? Nu de alta, da sarmanul actual partener nu face parte din familia dvs si a copilului, nici nu e ruda cu copilul, si fereasca sfantu daca nu are un copil dintr-o alta relatie ca nu e nici parinte! Atat de simplu.
Am afirmat si eu ca sunt anumite locuri, situatii in care actuala nu are de ce sa fie prezenta, cu asta suntem de acord doamna.
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
againstPAS, utilizator
Actualul e parinte! Cele 2 criterii nu sunt cumulative! In rest dvs puteti continua. V-am mai scris-o pe aia cu bagatul pe gat cu datul afara pe usa si venitul pe geam. Fiecare are optiunile, educatia si tinuta proprie in alegerile pe care le face. De exemplu cand vii neinvitat si insisti in astfel de "vizite" intr-o zi te poti pomeni ca estiinvitat sa pleci. Daca n-ai nicio problema cu o astfel de situatie, in regula. Fiecare cu standardul lui de educatie. Eu de exemplu am ales sa nu ma tin scai oriunde merge actualul legat de copiii lui. Nu tin sa marchez nici ca am fost la sedinta cu parintii, nici sa fiu mot daca le duce copiilor ceva, nici daca se intalneste la coltul strazii cu fosta pentru a-i da ceva ptr copii sau ptr a vorbi pur si simplu ceva cu ea (e o chestiune si de decenta). Si asta pentru ca nu simt vreo placere in a fi ridicola, nici nu doresc sa ma aflu in locuri in care prezenta mea nu e dorita si nici nu simt nevoia sa "supraveghez" in ce modalitate au loc intalnirile dintre actualul meu partener si fosta lui sotie. Consider ca, si in viata de cuplu tot exista un spatiu privat al fiecaruia, pe care oamenii trebuie sa-l respecte. Si cand partenerul meu merge sa bea o cafea cu mama lui nu inteleg sa merg si eu mot, caci poate isi spun lucruri de mama la fiu, pe care nu tin sa le impartaseasca cu mine, ma gandesc.
Dar gusturile si educatia sunt diferite. Unora le place sa "atarne" ca sa-si marcheze locul si sa "supravegheze" intalnirile, de frica sa nu..............sa nu ce? Eu n-am aceasta preocupare.
Ce bine ca e parinte, imi era si mila de el sarmanul. In rest, sunt de acord cu dvs, e ridicol sa le supraveghezi intalnirile de frica sa nu fuga cu fosta, dar sincer ma indoiesc ca cineva face asa ceva :hammer:
againstPAS, utilizator
Ma bucur ca sunteti de acord. Poate asa vor intelege mai multe femei cat de nedemn e sa "atarni", indiferent ce pretext iti gasesti ptr asta!
Dna Ony situatia descrisa de dvs cu fratii e absolut cumplit de gestionat. Fetita sotului nu are nicio vina, cel mic al dvs nici atat, Dvs ce vina sa aveti ca doar orice om are dreptul si sa divorteze si sa recasatoreasca. Sa o numesti pe oricare actuala curva si de-ar fi adevarat nu-i vad folosul! Sa-ti construiesti viata in mijlocul unui razboi in care partenerul e in telefon cu avocatii si psihologii, in loc sa fie cu tine si cu copilul, nici asta nu-mi pare o intreprindere prea fericita.
Stiti, daca va mai amintiti de asta scriam eu pe aici ca nu exista legi ptr fiecare caz in parte. Ci doar o mare nevoie de atentie, de rabdare, chiar si de fler cand judeci astfel de spete. De aia ziceam ca nu exista nici salbloane, nici retete, nici etichete. In afara unor cazuri clare, de tipul: sade in carciumi, e violent, consuma droguri, si-a batut copilul, restul e despre fiecare caz in parte. Dar daca singura "lectie" pe care parintii nerezidenti o primesc este "model plangere invatatoare", "model plangere psiholog", "model plangere medic de familie" etc atunci cu mare usurinta se ajunge in ochiul tornadei. Cand semeni vant nu culegi....margarete!
Indiscutabil ca exista multe nemernice, caci cum sa le spun altfel, care au o singura tinta: sa se razbune pe fostul prin copil, dar exista si multi nemernici, o parte dintre ei cu aceiasi tinta: sa se razbune pe fosta prin programul de vizitare. Acum, zic si eu, ca n-oi fi inteleapta pamantului, daca s-ar lua o pauza pentru a se reincerca altfel, de pe alte pozitii, oare n-ar fi o sansa in plus?
Asa nu-ti vine (nu dvs, adresarea e generica) sa te uiti peste umar si sa te intrebi: Decat timp procedez eu asa? si sa-ti raspunzi dupa cum e cazul, sa zicem, de 2 ani. Urmeaza intrebarea: cat timp o sa mai procedez tot asa? Si iti dai sa zicem tot 2 ani. In acei 2 ani care urmeaza, minte ta ce-ti spune, fac la fel, doar ptr a petrece dublu timpului sau fac altfel ca sa faca sens inca 2 ani?
proastasatului, utilizator
uneori actuala poate sa vina si pe post de martor.
Ony2k2, utilizator

Alte discuții în legătură

Custodie, limitare program vizitare Adina_Ghe Adina_Ghe 1. Am divortat in decembrie anul trecut, de comun acord, dar acum nu mai sunt de acord cu timpul petrecut de minor cu tatal, parandu-mi-se prea mult: adica imi ... (vezi toată discuția)
Se poate obține pensie de întreținere când plătitorul nu are venituri declarate? Mihamyky Mihamyky Buna seara! Am o nepoțica de 3 ani care de la vârsta de 8 luni tatăl acesteia nu vrea sa mai audă de ea și nu vrea sa plătească pensie alimentară. A ... (vezi toată discuția)
Consiliere parinti la dgaspc irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? ... (vezi toată discuția)