avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi angajat vs drepturi companie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi angajat vs drepturi companie

Buna ziua,

Am o necunoscuta...in ce conditii poate o companie sa mute cateva sute de angajati dintr-o localitate in alta?

Poate obliga angajatii sa urmareasca compania daca acest lucru le perturba grav situatia familiar - mentionez ca ar exista posibilitatea unui transport regulat organizat de companie, dar care oricum ar afecta angajatii.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:48, 15 Mai 2015
Concedierea se face dupa o anumita procedura prevazuta de lege. Probabil ca se va desfiinta postul celor care nu accepta asa ceva, daca chiar se doreste concedierea lor.
@ freeelis

- din pct de vedere legal, compania poate concedia un angajat care refuza o astfel de relocare ? Si cand spun legal ma refer la actiuni care nu pot fi anulate de o eventuala hotarare judecatoreasca ?!?

Multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Exista o astfel de posibilitate, chiar daca se ataca in instanta decizia de concediere , instanta sa respinga actiunea salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relocare sau incetare contract de munca dupa concediu de crestere copil arghir_a_r arghir_a_r In urma cu o saptamana am anuntat angajatorul ca ma pot intoarce din concediul de crestere copil mai devreme cu o luna ( cu data de 1 aug. 2012). Dupa o ... (vezi toată discuția)
Disponibilizat- ce drepturi am ? Leutz_bv Leutz_bv Buna ziua ! Eu lucrez la un depozit frigorific Kaufland de 2 ani jumatate , iar astazi am aflat ca din data de 1 Martie nu vom mai lucra din cauza ca depozitul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, lucrez la o sala de fitness ca femeie de serviciu, ... Gqbi Gqbi Bună ziua, lucrez la o sala de fitness ca și femeie de serviciu, mai am doua colege toate trei fiind angajate de firma , pe unele locații șeful meu ... (vezi toată discuția)