avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stagiu de cotizatie salariata insarcinata intoarsa din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stagiu de cotizatie salariata insarcinata intoarsa din CIC

Buna ziua,

Am o salariata care si-a reluat activitatea din concediu crestere copil in data de 09.03.2015. Aceasta este din nou insarcinata si are concediu prenatal incepand cu 04.05.2015 pana in 31.05.2015 (initial). Cand introduc acest concediu, programul de salarii in care lucrez ma avertizeaza asupra faptului ca am stagiu de cotizatie de 2 luni (luna 03+04). Cum calculez baza concediului medical?
Salariata a fost incadrata pe salariul minim pe economie inainte de a intra in CIC.
Am nevoie de inca 4 luni (daca baza e 6 luni in ultimele 12), care le calculez cum? La salariul minim pe economie? Respectiv: 01-02.2015 - 975 lei, 11-12.2014 -900 lei. Salariata a fost si e incadrata cu norma partiala.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 09:10, 26 Mai 2015
S-ar putea sa fi fost inainte de aparitia OUG 158/2005.
Am solicitat adeverinta de la AJPIS, am primit-o, insa venitul mentionat este venitul net, in conditiile in care as avea nevoie de brut. Asupra indemnizatiei nu se calculeaza nici o contributie/impozit? As fi luat in calcul direct cei 600 lei, pt stabilirea bazei de calcul a concediului medical, insa ma intriga faptul ca ultimul alineat din adeverinta e in felul urmator: In perioada mai sus mentionata AJPIS Timis, are obligatia de a vira lunar contributia de asigurari de sanatate la CJAS Timis. Asadar, se retine contributia la sanatate?
Multumesc!
1. Din indemnizatia pentru CCC nu se face nici o retinere, valoarea ei fiiind, in acelasi timp, si venit brut si venit net.

2. AJPIS are obligatia legala sa vireze, de la buget, contributia la sanatate pentru persoanele care primesc indemnziatie pentru CCC, fara ca aceasta contributie sa se retina din indemnizatie.

3. Asadar luati in calculul indemnizatiei pentru concediu medical suma de 600 lei asa cum apare in adeverinta.
Va multumesc frumos pentru informatiile complete! Imi sunt de un real folos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical dupa ccc1 Dana-Ion Dana-Ion Buna seara! As dori sa stiu cum se calculeaza concediul medical dupa CCC1. Sunt in urmatoarea situatie.: pe 28.08.2013 a incetat CCC1, iar dupa reluarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie davidmaryo davidmaryo buna ziua as vrea sa stiu si eu cum sami calculez cata indemnizatie sa iau precizand faptul ca din iulie 2012 si pana in august 2013 venitul net a fost antre ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate si icc danasla danasla Buna ziua,ma poate ajuta cineva va rog mult cu un sfat? urmeaza sa nasc pe 30 noiembrie,inca nu am intrat in concediul de maternitate deoarece nu stiu ... (vezi toată discuția)