avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Domeniu.RO mai vechi decat Marca - cine castiga?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Domeniu.RO mai vechi decat Marca - cine castiga?

Buna tuturor. Cum m-am obisnuit sa gasesc cele mai bune si eficiente raspunse pe avocatnet, voi scrie urmatoarea mea nelamurire.

Am un domeniu sa spunem EXEMPLU.RO , inregistrat in 2007 iar de curand am primit o notificare tipic avocateasca ca si cum marca EXEMPLU a fost inregistrata in 2008 in (alta tara membra UE), este protejata la nivel european si are asadar drept asupra domeniului meu EXEMPLU.RO . Dansii vor sa le cedez dreptul de folosinta fara nicio pretentie oneroasa, altfel ar inregistra acest lucru ca fiind fraudulos si notificat autoritatilor (meh... )

Intrebarea mea, daca pot macar obtine un castig din aceasta situatie, avand in vedere ca am investit bani in domeniu si gazduire, fara ca dansii sa creada ca doleanta mea ar fi tentativa de frauda. Se poate face cumva o cesiune? Merita sa fac ceva in privinta acestui domeniu si sa nu il las pur si simplu?

Multumesc mult.
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
z4m0lx3, utilizator
Cel mai recent răspuns: lorand1975 , utilizator 08:46, 27 Ianuarie 2016
Depinde, domeniul poate fi uzurpat daca e folosit cu rea credinta. Faptul ca l-ati inregistrat inainte de depunerea marcii respective este un argument ca ati facut-o cu buna credinta. Pe urma incalcarea unei marci presupune a concura acea marca, de exemplu un producator de pantofi nu concureaza un producator de inghetata. Deci daca nu concurati marca respectiva si folositi domeniul in mod onest (adica nu pentru a-l revinde la suprapret) cred ca il veti putea pastra.
Marca comunitara nu ar trebui sa aiba vreo sansa in fata numelui de domeniu daca , asa cum spune colegul meu de mai sus, ati inregistrat marca cu buna credinta si daca domeniul se refera produse sau servicii diferite de produsele si serviciile revendicate in inregistrarea marcii comunitare. Dar...exista un mare dar, daca marca comunitara a fost inregistrata cu invocarea unei prioritati, adica daca exista o marca anterior inregistrata in alt stat cu data anterioara inregistrarii numelui de domeniu al Dvs sau a fost invocata senioritatea acestei marci, Dvs nu aveti nicio snasa sa pastrati numele de domeniu si mai ales sa-l folositi. Consultati un avocat sau un consilier in Proprietate Industriala pentru a va face o cercetare a marcii comunitare sau cautati Dvs in internet site-ul: OHIM- search trademark ([ link extern ] .
insa domeniul nu l-am folosit pana acum, a ramas gol din momentul in care l-am cumparat pana acum. aveam de gand sa urc un magazin pe el insa nu s-a mai concretizat proiectul. este oarecum in dezavantajul meu deoarece se pot gandi ca am vrut sa fac specula?
Un domeniu nefolosit nu e "folosire onesta".
Depinde de mai multe aspect. Detinatorul marcii activeaza si in Romania , are filiala etc. Daca are nu aveti voie sa il folositi si prin instant ca pot cere sa il cedati .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare marca elena_neculau@yahoo.com elena_neculau@yahoo.com Adresez o intrebare specialistilor in domeniu. La inceputul lunii februarie 2014 am depus o cerere pentru inregistrarea unei marci. La acea data, in urma ... (vezi toată discuția)
Conciliere pentru drept de proprietate intelectualã încãlcat suciu_diana suciu_diana Buna ziua, am facut notificare unei firme care foloseste aceeasi sigla ca si a noastra. La notificare am atasat copia certificatului eliberat de OSIM si am ... (vezi toată discuția)
Marca domeniu internet ContSters255863 ContSters255863 Daca exista domeniul de internet existent \\"bestia.com\\" si inregistrez marca \\"bestia\\" international, as putea sa intru in posesia domeniului ... (vezi toată discuția)