avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal dupa accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal dupa accident

Buna ziua.
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea problema serioasa pe care o intampin.
Sa va explic mai pe-ndelete: fratele meu a avut in urma cu aproximativ o luna un accident. Nu a acordat prioritate, deci a fost vina lui. Problema e ca in masina el era cu o prietena care s-a lovit putin, astfel a fost dusa la spital. Prietena lui s-a lovit la buza, dar nu a fost ceva grav.
La fel, si el si celalalt sofer au fost dusi la spital, insa nu au avut probleme, doar li s-au facut analizele.
Niciunul dintre ei nu a necesitat internare.

La Politie mi s-a comunicat ca o sa i se faca dosar penal.
E normal asa ceva?
Ce as putea face in acest sens?

Multumesc si va rog sa ma ajutati, am mare nevoie.
Cel mai recent răspuns: Andrei Andrei , Alte profesii 20:46, 13 Mai 2014
In cazul accidentelor cu victime se intocmeste dosar penal. Nu aveti ce sa faceti dvs.. Fratele va trebui sa isi prelungeasca dovada cu cite 30 de zile pina la finalizarea dosarului. Dosarul se va inchide cu NUP dar i se va suspenda permisul ptr 90 de zile.
Dar eu stiam ca nu se mai face dosar penal conform noul Cod penal. Nu e asa?
Multumesc.
cum ce ati putea face in acest sens?sa va angajati avocat ( membru UNBR nu UNBR-Bota ) si sa incepeti sa va faceti apararea
Dosar penal s-a facut, s-a inceput urmarirea penala in rem, banuiesc ca prietena nu va depune plangere prealabila iar soferul celalalt ranit, chiar daca depune, nu va avea peste 90 de zile de ingrijiri medicale trecute in CML, procurorul va dispune clasarea.

In cazul infractiunii de vatamare corporala din culpa( elementul constitutiv al infractiunii presupune un numar de ingrijiri medicale mai mare de 90 )impacarea partilor inlatura raspunderea penala.


Poate fi sesizata instanta civila, in cazul in care vor fi mai putin de 90 de zile de ingrijiri medicale.


Impacarea reprezinta un act personal, definitiv , total . ( vizeaza, deci , atat latura penala , cat si latura civila a cauzei deduse judecatii ).


Societatea asiguratoare va suporta pagubele produse prin conduita antisociala .( constituirea de parte civila cred ca a avut in vedere atat daunele morale , cat si daunele materiale, dovedite ).

Societatile de asigurare vor fi citate in procesul penal ce are ca obiect si solutionarea actiunii civile in calitate de asigurator, ca participant stabilit de legea civila speciala .


In caz ca se dispune condamnarea , anularea permisului de conducere este obligatorie.

Dreptul de a conduce pe drumurile publice poate fi redobandit numai in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.



Alte discuții în legătură

Accident rutier din culpa Andrei86X Andrei86X Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat la cele de mai jos. In data de 15/05 la orele 17.00 am produs un accident din culpa (nu am pastrat distanta ... (vezi toată discuția)
Accident rutier din culpa rose2003 rose2003 Sotul meu,sofer pe maxi taxi a accidentat grav o batrana pe trecerea de pietoni....Batrana a suferit numeroase traumatisme insa si-a revenit:inca face ... (vezi toată discuția)
Accident vatamare din culpa Andrei29292 Andrei29292 Buna seara ! Acum cateva seri am avut si eu un incident. Ma intorceam spre casa si intr-o curba am pierdut controlul masinii, am intrat pe contrasens si am ... (vezi toată discuția)