avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pretul actiunilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pretul actiunilor

O societate tranzactionabila pe Rasdaq decide delistarea si transformarea in societate inchisa. Unde poate fi gasit pretul per actiune stabilit in urma expertizei, cu care sunt despagubiti actionarii ? Societatea se eschiveaza sa-mi dea raspuns. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sch , utilizator 20:00, 1 Iunie 2015
Societatea este obligata sa va prezinte spre studiu raportul de expertia asupra valorii societatii.
Solicitati in scris accesul la studiul raportului.
Totodata puteti cere informatii si de la Bursa de Valori Bucuresti, unde firma trebuie sa depuna documentatia pt. delistare.
Deasemenea, puteti depune o sesizare scrisa la Agentia de Supraveghere Financiara (ASF).

Acţionarii care consideră neechitabil preţul de retragere stabilit de evaluator pot cere în instanţă obligarea societăţii să le plătească un preţ pe care aceştia îl consideră corect.
Studiati:
- Legea 151/2014
- Regulamentul ASF numărul 17/2014, care pune în practică Legea 151/2014.

Atentie:
Acţionarii minoritari care vor să iasă din so­cietăţile de pe RASDAQ, care se vor de­lista ca urmare a desfiinţării acestei pieţe înce­pând din luna octombrie 2014, trebuie să se depla­seze la companiile unde deţin acţiuni şi să depună cereri de retragere, altfel riscă să rămână captivi în acţionariat.
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Atentionarea dvs. e foarte importanta pentru cei in cauza. Mai am, va rog, o intrebare. Nepotii mei mostenesc de vreo 7 ani actiuni la s.c., care nu au fost mentionate la vreme in certif. de mostenitor. Sunt pe numele bunicului, decedat. Nepotii majori nu figureaza cu numele lor pe listele actionarilor asupra carora isi rasfrang efectele hotararile la momentul delistarii stabilite de AGEA .1. Pot avea dificultati la intrarea in drepturi- dividende retroactive, despagubiri la delistare-, daca isi fac acum certif.mostenitor suplimentar? 2. Cum se imparte un bun ramas de la socru, urmasi fiind ginere si cei doi copii ai acestuia, nepotii batranului? Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2015
sch, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire intarziata sch sch Nepotii mei mostenesc de cativa ani actiuni la o societate, dar care nu au fost mentionate la vreme in certif. de mostenitor. Sunt inca pe numele bunicului, ... (vezi toată discuția)
Efectele insolventa asupra actionarilor. sch sch O societate tranzactionabila pe Rasdaq se afla in procedura de reorganizare judiciara. Tranzactionarea a fost suspendata. Planului de reorganizare urmareste ... (vezi toată discuția)
Inchidere s.a. bog.dan bog.dan Buna seara, puteti sa imi spuneti cum se poate ca o societate listata pe RASDAQ sa fie transformata in societate de tip inchis ? Care sunt criteriile pentru ... (vezi toată discuția)