avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Agajat la ofirma dar lucrez pentru alta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Agajat la ofirma dar lucrez pentru alta

ocmai am primit o oferta de angajare, lucru bun dealtfel, dar sunt nedumerit de anumite aspecte.
Firma pentru care voi lucra, o voi numi firma X, este o firma mare la nivel national. Mi s-a spus ca in conditiile actuale ale crizei, sunt nevoiti sa ma angajeze prin intermediul unei alte firme, o firma de recrutare mare, o voi numi firma Y, prin "leasing de personal". Termenul asta este prima data cand il aud. Nu stiu nimic despre el. Cu alte cuvinte, pe cartea mea de munca va scrie numele firmei Y de leasing de personal dar voi lucra si voi avea toate drepturile firmei in care voi lucra X, pe adeverinta de venit, in cazul in care va fi nevoie, va figura firma X, concediul il va semna seful de la firma X si asa mai departe.
Contractul de munca va fi pe termen determinat, de 6 luni urmand sa se prelungeasca definitiv sau din nou pe o perioada de 6 luni, pana voi face 1 an jumatate.
Inainte de a da un raspuns, vreau sa stiu ce insemna aceea firma de leasing de personal, ce risc in conditiile de mai sus.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:09, 30 Iunie 2009
Cred ca mai degraba este vorba de o munca prin agent de munca tempotrara cum este breglementata in Codul muncii art. 87 -1001, decit de leassing de personal
Leasing-ul de personal a devenit o forma de utilizare a fortei de munca tot mai des utilizata in Romania, in special datorita intrarii pe piata a companiilor multinationale cu activitati fluctuante, care au angajat personal pentru a acoperi perioadele aglomerate de vanzari ( in perioada sarbatorilor de Pasti sau de Craciun).
Potrivit legii, munca temporara se poate face doar in doua situatii: fie cand angajatii pleaca in concediu, fie cand firma are nevoie de forta de munca sezoniera. De mentionat ca un contract de munca temporara are aceeasi valoare ca si contractul pe durata nedeterminata, acorda vechime in munca si impune aceleasi obligatii financiare, atat angajatorului, cat si persoanei angajate.

Si eu sunt de parere ca va incadrati in prevederile art 87-1001 din Codul Muncii , mentionat mai sus.

Mult succes ,
Asa cum rezulta din ceea spuneti este vorba de munca prin agent de munca temporara, clar si distinct reglementata de Codul Muncii.
In privinta riscurilor nu va pot spune nimic intrucat nu cunosc ce intelegeti d-voastra prin "riscuri".
1. Riscul este ca atunci cand firma X nu mai are nevoie de dvs. anunta despre asta pe cei de la firma Y (angajatorul dvs.) iar aceasta va retrage de la firma X si va poate inceta contractul individual de munca daca nu are unde sa va mai plaseze.
2. Asa ca fiti foarte atent sa nu fie vorba de o munca temporara si apoi sa va cautati iar de lucru.
Destul de alambicat totul. Nu inteleg acest fenomen, dar ....
Deci, cu alte cuvinte, azi ma angajez si peste jumatate de an fluier. Ce as putea face sa evit posibilitatea de a ramane somer peste jumatate de an?

Alte discuții în legătură

Se poate dispune detasarea angajatilor prin contract de munca temporara (leasing)? allyssa84 allyssa84 Buna, Am o nelamurire. Firma X doreste sa angajeze 100 persoane in leasing si apeleaza la o firma Y de leasing. Tot firma X ii detaseaza in strainatate pe ... (vezi toată discuția)
Contract de munca temporara sau delegare/detasare ContSters207843 ContSters207843 O persoana angajata la firma X cu contract de munca pe perioada nedeterminata a fost trmis sa lucreze la firma Y din alta localitate in \\"leasing de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere personal gia382000 gia382000 O firma care are obiect de activitate secundar 7830 (serv de furnizare si management al fortei de munca) poate incheia un contract de prestari servicii cu un ... (vezi toată discuția)