avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Imposibila Reziliere contract Telekom
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Imposibila Reziliere contract Telekom

Am fost pe 11 mai cu o matusa batrana sa-si rezilieze un contract Telekom (ea are telefon de pe vremea C.A.P-ului) pt. ca se muta la nepoti (are o casa darapanata iar ea neputincioasa de 73 ani), operata de inima . iar pe 15 mai o suna de la Bucuresti ca nu poate rezilia si are 2 VARAINTE :
1 - ori plateste 4 milioane (daca nu vrea o da in judecata)
2 - ori accepta oferta lor mai avantajoasa de 12 ron/an timp de 2 ani.
A tot incercat femeia sa ii explice ca ea se muta la nepoti, aia nesimtita ia sugera sa isi ia telefonul cu ea etc. Din frica de a nu plati 4 milioane a zis ca vrea abonamentul ala mic (desi ea nu o sa stea acolo).
Mentionez faptul ca batrana nu a vorbit cu ei de ani de zile (cred ca nicioadata), abonamentul a mers din inertie, a fost platit de un calugar de care ea a avut grija pana anul trecut cand acesta a decedat iar ea s-a intors la casa (unde venea de cateva ori pe an pt. ca statea la calugar)

Ma suna pe mine si-mi explica situatia iar eu m-am dus ieri intrigata la ei si imi pune sa sun la 0800800800. Am vb. cu un operator care mi-a spus ca d.na a fost deacord pe 15 mai cu un nou abonament.
Degeba ii spuneam capului sec ca i s-a oferit doar 2 VARIANTE si biata femeie batrana a accepat pe cea ieftina, ca ea NU ERA SUB CONTRACT .. mi-a zis ca i s-a trimis instintare prin posta (i-am spus ca nu a primit nimic sa semneze acasa pt. ca statea in acea casa), ca a vorbit cu ea in IANUARIE (ea nici nu a stat iarna acolo decat max. 4-5 zile, a dormit la rude pt. ca nu avea lemne)...
Ce este de facut, acum ea este inregistrata cu acord in data de 15 mai dar numai datorita faptului ca a fost speriata sa plateasca 4 mil.
Ce este de facut ? (batrana sta la 60 km. de Bacau, nu se poate deplasa prea usor pana aici pt. orice interventie, mai mult, fiind operata de inima, de cateva zile s-a suparat si ii este rau, ma tem sa nu pateasca ceva)
Cu respect si scuze ca m-am lungit asa mult.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:06, 19 Mai 2015
Ma suna pe mine si-mi explica situatia iar eu m-am dus ieri intrigata la ei si imi pune sa sun la 0800800800. Am vb. cu un operator care mi-a spus ca d.na a fost deacord pe 15 mai cu un nou abonament.

Fiind contract incheiat la distanta, doamna poate renunta la el in 14 zile de cand zic ei ca si-a dat acordul. Ar fi mai multe de scris despre drepturile pe care le are insa nu are rost sa le insir aici, se gasesc in OUG 34/2014:
[ link extern ]

Concret o puteti ajuta asa:
Faceti o hartie cu titlul NOTIFICARE care sa sune cam asa (suporta imbunatatiri, nu am un model):

Subsemnata ... domiciliata in ... nr. de telefon .... (ar fi bine daca ati avea si un numar de contract insa poate nu-l mai are) prin prezenta va anunt ca nu mai doresc prelungirea abonamentului de telefonie fixa, prelungire cu care initial am fost de acord in urma ofertei telefonice pe care mi-ati facut-o in data de 15 mai 2015. Va rog sa aveti in vedere prevederile Art. 8 si Art. 9 din OUG 34/2014.

De asemenea va anunt prin prezenta notificare ca reziliez contractul pe care il am cu firma dvs. Va rog sa luati in considerare faptul ca nu am incheiat in trecut vreun contract care sa imi conditioneze dreptul de reziliere unilaterala de plata unor despagubiri.
Prin urmare va rog sa nu mai emiteti facturi pentru acest numar de telefon ulterior datei de 21.05.2015 (incercati asa, cu data depunerii, desi in principiu notificarea trebuie depusa cu 30 de zile inainte de retragerea din contract deci este posibil sa fie nevoita sa mai plateasca o luna abonamentul) .

Va informez ca in cazul in care nu imi sunt respectate drepturile de consumator ma voi adresa ANPC.

Data si semnatura


Faceti notificarea in 2 exemplare, pastrati-va unul si expediati-o cu confirmare de primire pe adresa sediului central.

Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2015
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedam? eliz_k eliz_k Buna ziua, Am un unchi de 86 de ani. Sotia sa a murit de 3 ani si se simtea foarte singur. Cum respectivii nu au copii, dupa decesul unchiului mostenirea ... (vezi toată discuția)
Adulter sot, parasire domiciliu conjugal carmen70iuliana carmen70iuliana Sotul meu, cu care sunt casatorita din 2010, a parasit domiciliul conjugal in urma cu 10 zile pe motiv ca ii trebuie liniste si timp ca nu se regaseste si ca e ... (vezi toată discuția)
Concubinul vrea casa mamei ContSters362885 ContSters362885 Avem urmatoarea situatie: O femeie la 77 de ani care are o relatie cu un batran de 82 de ani aflat in alt oras decat ea. Acest om si-a vandut casa in care ... (vezi toată discuția)