Vreau sa demolez un imobil casa de locuit,construit in anii30,si ma lovesc de o problema!Mergand la primarie pt a obtine autorizatia de demolare, mi s-a spus care sunt actele necesare iar printre acestea si CF,fara de care nu mi se poate elibera certificatul de urbanism si autorizatia de demolare[este ceea ce mi-a spus functionara respectiva].mentionez ca nu pot sa apelez la serviciile unui topograf in vederea intocmiriiCF pt ca in prezent am pe rol un dosar de granituire.nu se poate obtine autorizatia fara a avea CF?X-(Multumesc!
Se face confuzie intre Extras de CF(de la judecatorie) si CF in sensul de Cadastru+ Intabulare.
Intr-adevar, pentru autorizatie de demolare, va trebuie ca imobilul sa fie intabulat(adica sa aiba cadastru)
Preventiv,pana veti putea face cadastrul, faceti fotografii care sa ateste starea imobilului, daca se va prabusi intre timp, acestea se vor constitui ca documentatie alaturi de celelalte piese in dosarul de autorizare!
Extrasul de carte funciara se elibereaza doar de birourile de carte funciara din cadrul OCPI. Judecatoriile nu mai detin evidentele de publicitate imobiliara. Deci nu este nici o confuzie : odata ce se un imobil este intabulat, el figureaza inscris intr-o carte funciara pe baza careia se poate elibera un estras CF.
nu.pt k imobilul este din anul 1930 iar pana acum nu am facut CF
Din intrebarea utilizatorului Pavel, eu am inteles ca dansul nu are deschisa carte funciara, de aici si imposibilitatea de a primi autorizatie de demolare.