avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale anexa- act aditional
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

anexa- act aditional

care este diferenta intre act additional si anexa la un contract
Anexa la contract este de regula intocmita simultan cu contractul si detaliaza anumite articole din acesta.
De exemplu, la un contract de prestari servicii pentru reabilitare termica la 10 blocuri obiectul contractului se poate scrie asa: Reabilitare termica 10 blocuri din localitatea X, conform anexei iar adresele sunt detaliate separat, intr-o anexa, pentru o identificare rapida si usoara.

Actul aditional modifica sau suplimenteaza contractele incheiate, deci se intocmeste ulterior semnarii in functie de schimbarile care pot aparea pe timpul derularii.
Cu acordul partilor, prin act aditional se poate schimba orice articol din contract (termen, obiect, plata etc.).

Acesta e un exemplu simplist, daca doriti explicatii specifice dati detalii. Depinde si despre ce contract este vorba.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie sau act aditional? kirilos88 kirilos88 Buna ziua, sper ca am ales bine sectiunea unde postez. Intrebarea mea este legata de modalitatea legala de majorare a unor salarii prin efectul ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract prin anexa? a.m.s. a.m.s. Va rog a-mi raspunde daca se poate prelungi un contract de achizitii publice printr-o anexa la contract incheiata ulterior lui? precizez inca o data ca nu este ... (vezi toată discuția)
Aprobare indicatori tehnico-ecomomici reabilitare civilu civilu Buna ziua, As vrea sa stiu daca aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea blocului de catre asociatia de proprietari (conform normelor ... (vezi toată discuția)