avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelamurire

buna!azi m-am inregistrat pe forum.am o rugaminte la voi.as dori sa stiu daca locuintele de serviciu sau cele de interventie dintr-o garnizoana militara fac parte din domeniul privat al unitatilor militare din garnizoana respectiva?
puteti sa ma lamuriti va rog si daca exista un domeniu privat al MApN?

tot referitor la asta..un contract de inchiriere incheiat intr-o unitate militara(printr-un reprezentant persoana fizica) si un salariat al acestei unitati este un contract civil sau administrativ?
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2009
ContSters94625, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:49, 22 Iulie 2009
Exista bunuri care se pot afla in proprietatea privata a statului si in administrarea unui minister ( MApN sau oricare altul). Domeniul public sau privat apartine doar statului sau unitatilor administrativ teritoriale, iar bunurile se pot afla in administrarea diferitelor institutii din subordinea lor.Locuintele de serviciu cu certitudine se afla in administrarea unitatii militare ( nu in proprietate), iar contractul de inchiriere este un contract civil.
ma refeream la un contract de inchiriere a unei locuinte de interventie aflata in administrarea MApN(intr-o garnizoana) si un angajat care a incheiat un asemenea contract...deci tot contract civil este?sa inteleg ca MApN ca persoana juridica(reprezentata prin comandantul unei unitati militare) poate incheia si contracte civile cu persoane fizice?
Exact.
multumesc mult pentru promptitudine!
am citit in stirile de pe internet ca Guvernul si-a asumat raspunderea pentru Codul civil?ce inseamna asta?

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de chirie in mapn romeociprian romeociprian asi dori sa mi spuneti si mie va rog daca mai pot beneficia de indemnizatia de chirie daca am primit o locuinta ANL. (vezi toată discuția)
Decontare transport angajat mapn zmgg zmgg Buna ziua Am o mica nelamurire la serv lucrez in Mapn si doresc decontarea transportului. Dar nu stiu limitele de km. Daca ma poate ajuta cineva as ramane ... (vezi toată discuția)
Chirie militari ContSters371699 ContSters371699 Incepand cu anul 2014 am beneficiat de chirie in Bucuresti, fiind mutat la studii pentru o perioada de 2 ani.Luna aceasta, in urma unui control s-a ... (vezi toată discuția)